Otvoreno i Školsko prvenstvo Beograda u ciklokrosu

Dušan Veselinović najbolji junior

Prošlog vikenda na Kupu Srbije, ovog na Državnom prvenstvu u ciklokrosu, Dušan Veselinović potvrdio je odličnu formu i da mu za sada nema premca. Vozač Partizana ponovo se domogao bodova i šampionske krune u kategoriji juniora.
Odmah iza Veselinovića, kroz cilj na stazi u Donjem gradu na Kalemegdanu prošao je klupski kolega Pavle Kalaba, dok je treće mesto na podijumu pripalo gostu iz Vinkovaca Zvonimiru Zadru.
Jednota iz Šida, Avalski soko iz Beograda, BK Boba iz Valjeva te klub Sokol iz Vinkovaca vodili su borbu i u ostalim klasama od poletaraca, preko mlađih kadeta i kadeta…
Kao i nebrojano puta do sada, kod kadetkinja nije bilo dileme, sva tri pehara otišla su u ruke devojčicama iz Jednote, Mariji Tancik, Bojani Jovanović i Emiliji Đačanin… Istovremeno sa prvenstvom za Organizator Biciklistički savez Beograda i pokrovitelj SEkretarijat za sport i omladinu grada nastavljaju lepu tradiciju kada su mlađe kategorije u pitanju.
– Bilo je 82 mlada takmičara iz klubova Srbije i gosti Sokol iz hrvatskih Vinkovaca. Posebno smo nagradili prvake Beograda po kategorijmama. Pored registrovanih trka, organizovali smo i Prvenstvo školaraca, a učešće su uzela deca iz osnovnih škola „Mihajlo Petrović Alas“, „Braća Baruh“ i Kralj Petar 1“. Zadovoljni smo jer je oko 100 učenika bilo na tom školskom prvenstvu. A cilj našeg saveza jeste da upravo ovu decu uključimo u biciklizam, da ih animiramo, radimo na omasovljenju ovog sporta. Zato smo i uvrstili da voze i Kup i šampionat države – rekao je Ranko Marić, generalni sekretar Biciklističkog saveza Beograda.

REZULTATI
POLETARCI: 1. Nikola Pejčić (Jednota Šid), 2. Branislav Goločevac (Avalski soko), 3. Gala Ratković (Boba, Valjevo), MLAĐI KADETI: 1. Nikola Đokić (Jednota Šid), 2. Bojan Dobrić (Jednota Šid), 3. Lazar Stekić (Partizan Beograd), KADETKINjE: 1. Marija Tancik (Jednota Šid), 2. Bojana Jovanović (Jednota Šid), 3. Emilija Đačanin (Jednota Šid), KADETI: 1. Jovan Divnić (Partizan), 2. Antonio Božić (Sokol Vinkovci), Antun Antonović (Sokol Vinkovci), JUNIORI: 1. Dušan Veselinović (Partizan), 2. Pavle Kalaba (Partizan), 3. Zvonimir Zadro (Sokol Vinkovci)…