“Trofej Konstantin” – trijumf biciklizma

Trka “Trofej Konstantin” – Niška Banja vožena u okviru Kupa Srbije u planinskom biciklizmu za sve kategorije, imala je i međunarodni karakter zahvaljujući gostima iz Severne Makedonije i Bugarske.

Domaćin, Biciklistički klub “Konstantin” iz Niša odlično je, uz svesrdnu pomoć Biciklističkog saveza Srbije, organizovao ovu trku koja je održana na izuzetno atraktivnoj, izvanredno pripremljenoj stszi koja bi mogla da bude i poprište neke trke za Svetski kup, kako reče jedan od gostiju iz Bugarske.

Najbolji u konkurenciji seniora je bio Alek Bonev, takmičar iz Bugarske koji vozi ze Orlovac iz Crne Trave. Drugo mesto je pripalo njegovom klupskom drugu Milanu Nešiču, a treće Bojanu Manojloviću biciklisti kraljevačkog Metalca.

Najbolji u seniorskoj konkurenciji

Kod seniorki je posle sjajnog nadmetanja, pobedila biciklistkinja iz BK Šid, Bojana Jovanović. Drugo mesto je osvojila Milica Nešić iz Orlovca, Crna Trava, a treće mrsto na pobedničkom podijumu je pripalo ruskoj biciklistkinji Lulii Lakuninoj koja vozi za novosadski Freedom.

Najbolje seniorke

Juniori su opet dokazali da ne treba da brinemo za budućnost srpskog biciklizma. Blistala su braća Davidov, reprezentativci Srbije i vozači Sputnjika MET iz Valjeva. Igor je zauzeo prvo, a Stefan drugo mesto..Na trećoj poziciji, sasvim zasluženo, našao se Vladimir Antonijević iz Raške.

Najbolji juniori


Želim da se zahvalim svim ljudima koji su pomogli da uspešno organizujemo ovu našu tradicionalnu trku , Niškoj Banji, Biciklističkom savezu Srbije kao i mnogobrojnim partnerima i prijateljima. – rekao je organizator trke Igor Antić.

Predsednik BSS Dušan Gojić je uručio Plaketu BSS Igoru Antiću


Trka u Niškoj Banji je jedna od najlepših MTB trka u kalendaru BSS i veliki broj učesnika i borbenost takmičara upravo potvrdjuje to. Zahvalio bih se u ime BSS Igoru Antiću i njegovom klubu BK Kostantin – nije krio zadovoljstvo ni prvi čovek Biciklističkog saveza Srbije Dušan Gojić.