Novi spektakl u Šidu

Šid je grad biciklizma! Novi spektakl, sada već nadaleko čuveni, najstariji srpski “klasik” međunarodna trka ” Ulicama Save Šumanovića” vozi se po 24. put. U nedelju, 30. juna u slavu biciklizma i sećanja na srpsku slikarsku gromadu, neprevaziđenog Savu Šumanoviča, koji je živeo i stvarao u Šidu.

Start i cilj je ispred kulturnog centar, a biciklisti prolaze pored galerije slika Save Sumanovića , spomen kuće i ulicom poznatog slikara . Staza je duga 2.600 metara i dobro je piznata i srpskim i stranim biciklistima.

Do sada je prijavljeno više od 300 takmičara iz Srbije, Madjarske, Severne Makedonije , Republike Srpske, Bugarske , Hrvatske i Bosne i Hercegovine …


Sve je spremno za 24. trku “Ulicama Save Šumanovića“. Imamo veliki broj prijavljenih takmičara iz Srbije i regiona . Ove godine nadgradićemo malo organizaciju naše trke. Na biciklistima ostaje samo da se bore za što bolje rezultate i da se upišu u istoriju srpskog klasika – kaže Slobodan Gojić predsednik BK Šid, organizatora ovog klasika.

Screenshot