GRAN FONDO – Novi Sad!

Gran Fondo Novi Sad, spektakl, trka, će se prvi put održati kao deo UCI Gran Fondo World Series.

Nedelja, 16. jun 2024. biće zauvek ispisan zlatnim slovima u istoriji srpskog biciklizma, Novog Sada, Fruške Gore.

Svetski spektakl, zahvaljujući vrednim sportskim radnicima, uz promotera, legendarnog italijanskog šampiona, dvostrukog pobednika Đira Ivana Basa, privukao je više od 1.000 učesnika.

Prezadovoljan sam tom neverovatnom brojkom učesnika na prvom Gran Fondo Novi Sad.Hvala svima i učesnicima i svima onima koji su doprineli da se ovako nešto organizuje u našoj zamlji, Novom Sadu, prelepoj Fruškoj gori – kaže Strahinja Šveljo organizator Gran Fonda Novi SAD – Pozivam sve da sutra u 10,00 budu na startu ispred Banovine.

Njegova ruta vodi kroz prelepe pejzaže Nacionalnog parka Fruška Gora, počevši i završavajući u gradu Novom Sadu, koji je nosio titulu Evropske prestonice kulture 2022.

.Gran Fondo Novi Sad ima dve trkačke staze, obe su kružne sa startom i ciljem u Novom Sadu. Trke će početi u nedelju ujutro ispred zgrade Pokrajinske vlade u samom centru Novog Sada.

Duža ruta je 100 km sa ukupnim penjanjem od 1500 m, dok je kraća 77 km sa 1200 m penjanja.

Dušan Gojić i Ivan Basso

Ovo je izuzetan, istorijski dan za Srbiju, Novi Sad, srpski biciklizam, sport. Nemam reči da iskažem zahvalnost svima koji su doprineli da ovaj svetski spektakl dođe u Srbiju, u Novi Sad.Hvala legendi Ivanu Basu, hvala UCI -ju, direktoru Gran Fonda Novi Sad Strahinji Švelji, svim njegovim saradnicima i učesnicima – kaže predsednik Biciklističkog saveza Srbije Dušan Gojić.

Gran Fondo vas čeka!

Sutra, nedelja 16. jun 2024. u 10,00 časova!

Ispred zgade Banovine u Novom Sadu!