Pet medalja u Bugarskoj

Reprezentativke Srbije koje su se prethodnih dana spremale na pisti u Plovdivu u Bugarskoj za predstojeće Evropsko prvenstvo na pisti u Nemačkoj, pokazale su da su u odličnoj formi.

Na poslednjem testu pred odlazak na EP, na Kupu Sofije na pisti, osvojile su pet medalja!

Marija Pavlović je osvojila jednu zlatnu i jednu srebrnu medalju, a Iva Škrbić tri bronzane medalje. Uspeh je upotpunila i mlada Nikolija Kulinčević osvajanjem četvrtog mesta.

Nisu razočarali ni naši juniori Andrija Naunović je osvojio peto mesto u disciplini screch seniori UCI kat C2 , a Pavle Rajović šesto mesto u disciplini Keirin elite UCI C2.

Treba napomenuti da u muškoj konkurenciji juniori poslednju godinu voze sa seniorima u skladu sa propisima za pistu.

Ovo su bile završne pripreme pred EP. Treninzi su radjeni u Plovdivu na 250m parketnoj pisti, a trka je bila u Sofiji dva dana na betonskoj pisti, kakva će biti u Cotbbusu u Nemačkoj EP za mlađe juniore i seniore ispod 23 godine.

Juniori Srbije će posle osam godina opet učestvovati na EP na pisti. Predstavljaće nas Rastko Nikačević, Pavle Rajović i Andrija Naunovic.

Takmicare je na pripremama vodio profesor fizičke kulture Radomir Pavlovic koji je na svojevremeno, prvenstvu SFR Jugoslavije osvojio zlato, srebro i bronzu u disciplini point race kao i srebri u disciplini team pursuit. Pavlović prenosi veliko znanje i iskustvo mladjima sa ciljem da u jednoj od šest olimpiijskih disciplina ostvare kvotu za OI Los Angeles 2028.