Šampionat Srbije za Pariz 2024.

Dušan Rajović

Srpskim biciklistima predstoje dve važne trke za Šampionat Srbije u drumskoj vožnji i u borbi protiv štoperice – hronometar.

Ove godine je akcenat i na odlazak na Olimpijske igre u Parizu gde Srbija ima dvoje predstavnika. Srbija će imati predstavnika i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

Prvo.će na ispitu biti, u petak, 21. juna 2024. takmičari u vožnji na hronometar. Organizatori Biciklistički klub Šid i Biciklistički savez Srbije. Staza u Erdeviku je već dobro poznata našim vozačima. .

Staza je pripremljena i još ostaje da namontiramo startnu rampu, kaže Slobodan Gojić predsednik BK Šid. Prijavljen je veliki broj takmičara što nas iskreno raduje.

Dva dana kasnije Beranovac pokraj Kraljeva će biti u žiži biciklističke javnosti.

Organizator državnog prvenstva je BK Metalac iz Kraljeva koji se nebrojeno puta dokazao kao sjajan domaćin. Staza je takođe dobro piznata i predstavljaće završni test za naše olimpijce koji putuju u Pariz.

Veljko Stojnić je nedavno u velikom stilu pobedio Trku oko Albanije


Što se tiče mladjih kategorija staza i dužina je ista kao i predhodne godine . Medjutim ove godine je akcenat stavljen na seniore i seniorke koji odlaze u Pariz. Produžena je kilometraža, vozi se veliki krug koji je izuzetno zahtevan.Tako da je veliki izazov pred takmičarima. Neka najbolji pobedi – kaže predsednik BSS Dušan Gojić.

Jelena Erić, najbolja srpska biciklistkinja