Rajović kao vetar

Šampionat Srbije u vožnji na hronometar

Na sjajno pripremljenoj stazi, u organizaciji BK Šid i BS Srbije, u Erdeviku je održan Šampionat Srbije u vožnji na hronometar za sve kategorije.
U okršaju seniora bez premca je bio Dušan Rajović, vozač profesionalne ekipe Bahreina, ovde u dresu matičnog kluba Metalac iz Kraljeva, koji je stazu dugu 29,6 kilometara prevezao za 35,21 minut.

Seniori na pobedničkom postolju

Drugo mesto osvojio je Ognjen Ilić (Borac, Čačak) sa zaostatkom od 25 sekundi, a treći je bio Veljko Stojnić (Lotus tim, Sombor) sa zaostatkom za pobednikom od 1:25 minuta.


Seniorke su vozile na stazi dužine 19,6 km. Nova šampionka Srbije je Irina Stevanović (BK Jednota, Šid) koja je deonicu prevezla za 31:51,58 časova. Drugo mesto je osvojila Katarina Marinac (Elite, Novi Sad) sa vremenom 32:06,21 minut, a treća je bila Bojana Jovanović (BK Šid, Šid) u vremenu 34:01,20 časova.
U nedelju, 23. juna 2024. se vozi drumska trka za Šampionat Srbije za sve kategorije. Na poznatoj stazi Beranovac, organizator je BK Metalac iz Kraljeva i BS Srbije, posle koje će biti poznati i predstavnici Srbije na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu.