Novogodišnja trka ciklokrosa u Novom Sadu

Postolje za Romana i Savićevu u apsolutnoj

Peta trka i još jedna pobeda Aleksandra Romana u muškoj seniorskoj odnosno Maje Savić u konkurenciji seniorki epilog je Kupa Srbije u ciklokrosu u Novom Sadu.
Tradicionalna novogodišnja vožnja u Srpskoj Atini bila je u znaku ovog tandema koji je do sada i sakupio najviše trijumfa i bodova u ovom takmičenju.
Andrej Galović, Romanov klupski kolega iz Partizana takođe se domogao podijuma baš kao i Nikola Trkulja iz novosadskog Elita, koji je bio treći u apsolutnoj kategoriji. Kod dama, odmah iza Savićeve koja vozi za Dubl, na postolje su se popele i Milica Zvekić iz Elita (Novi Sad), odnosno kao treća je kroz cilj prošla Jovana Jovanović iz Jednote iz Šida.
Već po tradiciji, u mlađim kategorijama vodila se žestoka borba. Tercet dama iz Jednote Marija Tancik, Jovana Radovanović i Emilija Đačanin bio je ubedljiv. Ništa manje uzbudljive nisu bile trke najmlađih, gde se vodila borba između Jednote i Radničkog iz Kragujevca do samog kraja.
– Trke su bile odlične, baš onako prave za ciklokros. A i vreme nas je poslužilo. Sneg jeste prekrio veći dao staze, ali oni delovi koji treba da budu čisti, bili su baš kako treba. Lično, prezadovoljan sam, a i odziv publike je bio veliki što je dalo dodatnu draž celom događaju. Na trci je bilo više od 50 takmičara, a osim onih za bodove, vozili su i amateri. Prvi je bio Slobodan Rajić Pavlović iz Elite, drugi je bio Goran Čeko takođe iz Elita, dok je treći štopericu zaustavio Milan Minić iz Vojvodine – rekao je Tibor Tarjan ispred domaćina i organizatora BK Elite iz novog Sada.
Podršku u organizaciji pružio je i Biciklistički savez Srbije.

REZULTATI
POLETARCI: 1. Miloš Živković (Jerdnota Šid), 2. Nikola Pejčić (Jednota Šid), 3. Rastko Nikačević (Partizan)…
POLETARKE: –
MLAĐI KADETI: 1. Milan Vukajlović (Radnički Kragujevac), 2. Bojan Dobrić (Jednota Šid), 3. Lazar Stekić (Partizan)…
MLAĐE KADETKINjE: 1. Sara Janković (Radnički Kragujevac), 2. Vanja Milić
(Avalski Soko), 3. Jovana Tamaš (Elite Novi Sad)…
KADETI: 1. Jovan Divnić (Jednota Šid), 2. Marko Benković (Partizan), 3. Petar Stojić (Invikta)…
KADETKINjE: 1. Marija Tancik (Jednota Šid), 2. Jovana Radovanović (Jednota Šid), 3. Emilija Đačanin (Jednota Šid)..
JUNIORI: –
JUNIORKE: –
SENIORI: 1. Aleksandar Roman (Partizan), 2. Andrej Galović (Partizan), 3. Nikola Trkulja (Elite)…
SENIORKE: 1. Maja Savić (Dubl Novi Sad), 2. Milica Zvekić (Elite Novi Sad), 3. Jovana Jovanović (Jednota Šid),
MASTERSI: –