Trka za Kup Srbije u ciklokrosu u Kragujevcu

Aleksandar Roman prvi zaustavio štopericu

Posle jednonedeljne pauze, ovog vikenda trkom u Kragujevcu nastavljen je Kup Srbije u ciklokrosu. Organizator BK Radnički i Biciklistički savez Srbije mogu da budu zadovoljni i odzivom i kvalitetom trke koja se vozila oko Šumaričkog jezera.
Aleksandar Roman, ponovo je bio dominantan u konkurenciji seniora. Posle neizvesne borbe, vozač Partizana prvi je prošao kroz cilj, drugo mesto pripalo je njegovom klupskom kolegi Andreju Galoviću, dok je kao treći štopericu zaustavio Marko Ćurčić iz beogradskog kluba Progresiv:
– Dobra je bila trka, zahtevna i teška. Vozili smo zajedno i mi seniori i juniori, tako da je konkurencija bila žestoka. Bili su tu i Dušan Veselinović, Andrej Galović ali i Dušan Rajović, koji je došao pravo sa priprema. Sa njim sam i vodio najtežu borbu. Prva tri kruga je bilo baš neizvesno, međutim Dule je napravio nekoliko tehničkih grešaka, a i desio mu se mali kvar. Sa druge strane, ja sam uspostavio ritam, odvojio sam se i trijumfovao – rekao je pobednik trke Aleksandar Roman.
Mnogo dobrih trka viđeno je i u mlađim kategorijama. Do poslednjeg metra staze nije se znao pobednik, a domaći vozači Radničkog i Jednote iz Šida držali su konce u rukama i zasluženo odneli najviše mesta na podijumu:
– Devet krugova su vozili seniori i juniori, mlađe kategorije manje, krug je bio dužine oko 1400 metara. Staza je bila izuzetno atraktivna, ali i tehnički i vizička zahtevna. Lično, kao organizator baš sam zadovoljan, ali najbitnije je i da su takmičari i službena lica rekli da smo stvarno opravdali očekivanja. Već po tradiciji, najbolji u svojim kategorijama dobili su nagrade i plakete – rekao je Aleksandar Marić, ispred organizatora BK Radnički.

REZULTATI
POLETARKE: 1. Iva Pavlović (Radnički Kg), 2. Jovana Tamaš (Elite Novi Sad), 3. Katarina Marinac (Elite Novi Sad)…
POLETARCI: 1. Miloš Živković (Jednota Šid), 2. Andrija Anđelković (Radnički Kg), 3. Petar Anđelković (Radnički Kg)…
MLAĐE KADETKINjE: 1. Sara Janković (Radnički Kg), 2. Marija Jolović
(Ciklomanija Kg), 3. Laura Laslo (Elite Novi Sad)…
MLAĐI KADETI: 1. Milan Vukajlović (Radnički Kg), 2. Bojan Dobrić (Jednota Šid), 3. Nikola Đokić (Jednota Šid)…
KADETKINjE: Marija Tancik (Jednota Šid), 2. Jovana Radovanović (Jednota Šid), 3. Bojana Jovanović (Jednota Šid)…
KADETI: 1. Luka Katić (Radnički Kg), 2. Jovan Divnić (Jednota Šid), 3. Veljko Vučićević (Borac Čačak)..
JUNIORI: 1. Dušan Veselinović (Partizan), 2. Dušan Kostović (Radnički Kg), 3. Veljko Maksimović (Radnički Kg)…
SENIORI: 1. Aleksandar Roman (Partizan), 2. Andrej Galović (Partizan), 3. Marko Ćurčić (Progresiv Beograd)..
MASTERS: 1. Slobodan Radovanović (Jednota Šid), 2. Nemanja Jotić (Autdor Bajk Valjevo), 3. Zoran Živković (Ciklomanija Kg)…