Jovana Crnogorac U 17:30 casova vozi trku na OI u Riju

Premijera u Deodoru

Srpska olimpijka, prva dama u istoriji mauntin bajka (kros kantri) sa nasih prostora od 1996. godine Jovana Crnogorac vozice trku na Olimpijskim igrama u Rio de Zaneiru. Start trke je u subotu u 17,30 casova po srednjeevropskom vremenu. Jovana je spremna, staza je testirana i analizirana do detalja:

– Peti dan u Riju i sve tece po planu. Prva tri dana staza na kojoj se takmicimo nije bila ostvarena tako da sam treninge imala na asfaltu. S obzirom da je staza nova i nikad nisam vozila, uvek bude poteskoca na pocetku pa i samim tim pre 3 dana kad sam isla peske da vidim stazu. Nije bilo moguce ici biciklom i nije mi se uopste svidela. Vestacki je napravljena potpuno suprotno od onog sta je nas sport( voznja bicikla u prirodi) puno kamenja, dzampova, tehnickih delova na kojima se puno dobija ali i gubi pa i trci. Taj prvi utisak nije bio pozitivan kod mene, jedino sto mi se svidelo jeste sto ima i pored svih tih tehnickih delova dosta brda na kojima ja dominiram.

Utisci posle treninga ipak su pozitivni?

– Posle prvog treninga koji je bio u sredu sjajno sam se osecala, i staza mi se sve vise svidjala. Zapravo, sve te slicne stvari sam ja vec vozila pre, tako da je ovo sve ono sa cim sam ja vec dobro upoznata.
Poslednji trening na stazi je odradjen i sve je u savrsenom redu, najbitnije mi je da se osecam sigurno brzo i opusteno na stazi bas kao sto i jeste.

Manje od 24 casa preostalo je do trke i kompleksu Deodoro, vozice se sest krugova?

– Jedva cekam trku, jedva cekam da se nadjem na startnoj liniji i pokazem sta sam do sad radila i zasto sam ovde. Poslednjih dana sjajno nam ide. Medalje srpskih sportista su pocele da se redjaju i atmosfera u ekipi je super.  To me jos vise motivise  da dam sve od sebe i ako uspem u tome bicu najsrecnija – direktno iz Rija prenela je Jovana Crnogorac.
IMG_1313IMG_1308IMG_1309IMG_1307IMG_1304