Crnogorčeva 38. na Svetskom kupu u Australiji

Jovana Crnogorac, reprezentativka Srbije u MTB klasi, trku koja se vozila u Australiji (Kejrins), završila je kao 38. u vremenu 1:40,11. Podijum, novi bodovi su ovog vikenda izostali, ali Crnogorčeva ne odustaje od misije osvajanja olimpijske norme, a konačan presek liste Svetske biciklističe federacije očekuje se 25. maja. Srbija se za sada kotira između 15. i 17 što vodi u Rio, ali to treba i potvrditi.

Pobednica elitne trke na SK u ženskoj konkurenciji je iskusna 32­godišnja Anika Lingvad iz Danske, drugo mesto na podijumu pripalo je Švajcarkinji Lindi Indergand (1:28,51), treće Rebeki Henderson iz Austrije (1:29,33)…
Na pobedničko postolje u muškoj konkureciji popeo se Nino Šurter iz
Švajcarske (1:27,44), drugi je kroz cilj prošao Francuz Maksim Marot (1:27,47), treći takođe zemljak Žulijen Absalon (1:29,11).

NEMA IZGOVORA

Jovana Crnogorac o trci i plasmanu je rekla:
­ -Prva dva kruga sam išla odlično i bila oko 15 pozicije. U drugom krugu prilikom ispijanja vode, nisam u trenutku videla drvo, pala sam odnosno zakačila ga volanom. Tri devojke su me prestigle ali bila sam odmah iza njih. I posle 30 metara usledilo je brdo. Čehinja koja je išla iza mene udarila me je punim gasom. Imala sam tehničkih problema sa menjačem, a i volan mi se iskrivio. Posle toga, nisam uopšte uspela da se vratim u trku. Daleko od toga da tražim izgovor. Naprotiv, nisam zadovoljna.
Jovana Crnogorac 2