Prvo mesto za Sprkinju na Salkano Kapadokija festivalu

Jovana Crnogorac ubedljivo najbolja

Etapnu trku na MTB Salkano Kapadokija festivalu” Jovana Crnogorac završila je najlepši mogući način – pobedom u poslednjoj etapi (kros kantri trci) i osvajanjem krune u generalnom plasmanu. Za sobom je ostavila najveće konkurentkinje Turkinju Esru Kurkču odnosno Faranak Partoazar iz Irana..
Odmah po završetku trke u Kapadokiji, a u iščekivanju zvaničnih rezultata, Jovana je rekla
– Kako smo došli u Kapadokiju osećala sam se jako umorno od puta i vremenske razlike iz Australije, te nisam mnogo očekivala od sebe već samo da se što pre vratim u normalu i odvezem trku najbolje što mogu u takvim okolnostima. Prva etapa, hronometar mi je pao baš teško, jako sam se namučila i loše sam se osećala ceo taj dan ali sam ipak pobedila sa ne prevelikom razlikom nešto manje od minuta. Drugi dan mi je bilo već bolje, nego prethodnog, od starta sam krenula jako svojim tempom i tako do kraja. Bilo je teško, nisam videla stazu pre jer je maraton u pitanju ali sve se vozilo kroz doline između stena gde je podloga peskovita što puno otežava vožnju i kontrolu nad bajkom.
Duž cele staze nema ni trunke hlada a temperatura je išla i preko 35 stepeni Celzijusovih. Treći dan je bio klasičan kros kantri gde smo vozili pet krugova ista kao i prvi dan. Ova staza je takođe zahtevna u smislu da je podloga miks peska i stenja, i dve uzbrdice koje su morale da se guraju. Krenula sam svojim tempom i odvezla sve krugove sa sjajnim prosekom, brže od hronometra. Napravila sam dovoljnu razliku prethodnog dana na maratonu da imam sigurnu pobedu, ali sam svakako htela da se dobro trkam do kraja.
Zadovoljna sam trkom, organizacijom koja ima veliki potencijal na ovom području – podrobno će Jovana o svemu.
Nemanja Vajs, trener reprezentativke Srbije u MTB i kluba Novi Sad
rekao je:
– Važnih 80 bodova za kraj sezone. Poslednjeg dana Jovana je vozila sigurno, u izuzetno teškim uslovima na stazi. Ostalo je još nekoliko trka u Turskoj do kraja godine i šansa za nove bodove na UCI rang listi.