Olimpijske nade – Trofej Beograda “MILAN PANIĆ”

Vikend rezervisan za najbolje juniore

Tradicija se nastavlja i to vrlo uspesno. Medjunarodna juniorska biciklisticka trka Olimpijske nade- Trofej Beograda “Milan Panic” odrzava se 45. put. Biciklisticki savez Beograda pod pokroviteljstvom grada Beograda- sekretarijata za sport i omladinu, trecu godinu okupice najbolje juniore iz Srbije, iz regiona ali i sa Balkana.
U trci koja se vozi u dve etape u subotu, 6. avgusta (Beograd-Rajac 104 km) i nedelju 7. avgusta (Lazarevac-Avala 86 km) ucestvovace nacionalne selekcije Slovacke, Madjarske, Moldavije, Rumunije, Hrvatske, Grcke i Turske. Od klubova Sava i Perutnina (Slovenija), Nesebar I Hemus (Bugarska). Srpski reprezenti Metalac iz Kraljeva i Partizan iz Beograda sa oko 70 juniora uvelicace trku ali i boriti za sto bolji rezultat!
Da je sve do tancina isplanirano, potvrdio je organizator koji i ove, kao i svih prethodnih godina, ocekuje veliki broj ucesnika ali i poklonika biciklizma.

TRON CUVA SLOVENAC JAKA PRIMOZIS

Proslogodisnji pobednik trke koji se ovencao krunom je Slovenac Jaka Primozic takmicar BK Sava Kranj. Ipak, srpski timovi imaju ozbiljne kandidate koji mogu da preotmu sampionsku titulu. Veljko Stojnic zbog povrede na treningu, tesko da ce moci da ugrozi favorite, ali zato “prete” Dusan Veselinovic, Ognjen Ilic i Pavle Kalaba…

ETAPA
Prva etapa, subota 6. avgust: Beograd-Obrenovac-Ub-Lajkovac-Ljig-Rajac (duzina deonice 104 km), start je u 15 casova

Druga etapa, nedelja 7. avgust: Lazarevac-Sopot-Avala (duzina deonice 86 km), start je u 10 casova

45 BT MP 2016 - Race ProgrameOlympic Hopes 2016 – Start List