Uspešna sezona Aleksandra Romana

Kruna – Titula Balkanskog šampiona

Sezona Aleksandra Romana, reprezentativca Srbije i vozača beogradskog Partizana bila je izuzetno uspešna. Momak rodom iz Šida, jedan je od retkih biciklista novije generacije koji uspešno vozi i takmiči se i na drumu ali i u klasi MTB (planinskom biciklizmu).
Ima 20 godina i odlične rezultate, pogotovo na domaćim takmičenjima:
– Najvažniji i najveći uspeh sigurno da je osvojeno Balkansko prvenstvo u kategoriji mlađih seniora – do 23 godine, ali i dve titule na Državnim Prvenstvima Srbije, bio sam prvi u generalnom na Kupu Srbije i sve to u planinskom biciklizmu. Na drumu, dva druga mesta na Državnom prvenstvu u kategoriji mlađih seniora – uspeo je one najvažnije trofeje da izbroji Roman samo za ovu takmičarsku godinu.

Mnogo je razloga da sezonu ocenite kao odličnu?

– Zadovoljan sam. Svake godine je vidljiv pomak, ali znam da mogu još bolje, jače, sigurnije. Spremam se, radim, ulažem u sebe. Ima tu još prostora za napredak – iskreno će vozač Partizana, koji dres crno-belih nosi već treću godinu:

O planovima, klubu?

– Za sada ne mislim da menjam klub, naravno da ostajem u Partizanu. Radim sa trenerom Bojanom Đurđićem. Pripreme su već počele, uskoro planiramo da se uputimo na neku planinu i nastavimo sa jakim radom. I da, u novoj takmičarskoj godini verovatno ću malo više da vozim trke na drumu – zaključio je Aleksandar Roman, koji uporedo sa sportom uspešno studira u Novom Sadu, u kome i živi već nekoliko godina.

O KOLEGAMA SAMO POHVALE

Godina 2016. prema rečima Romana, bila je dobra i za njegove klupske
kolege:

– Ove sezone imali smo i seniorsku i juniorsku ekipu u Partizanu. Dušan Kalaba i Ognjen Ilić, učestvovali su na Svetskom prvenstvu u Dohi. Naravno, tu su i dobri rezultati i njih i ostalih momaka iz kluba, pobede i na juniorskim i na seniorskim trkama u našoj zemlji – pohvalno će Roman.

23560610485_33db5ee823_o