Srpskom biciklizmu i treća norma za Pariz 2024!


Biciklistima Srbije dodeljena je i treća norma za učešće na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu!


Međunarodna biciklistička unija (UCI) obavestila je Biciklistički savez Srbije da je posle dve ranije izborene norme našim biciklistima dodeljena i treća. Ovo je istorijski uspeh srpskog biciklizma jer nikada ranije na nekim Olimpijskim igrama nije učestvovalo toliko naših biciklista.
Uz takmičare u drumskoj trci i za žene i muškarce, u Parizu će ponosno biti nošen dres sa grbom Srbije i na trci na hronometar za žene.

Šampionka Srbije u vožnji na hronometar za 2024. Irina Stevanović BK Jednota Šid

Kandidatkinja za trku u vožnji na hronometar u Parizu je Irina Stevanović koja vozi za BK Jednotu iz Šida. Irina je nedavno postala šampionka Srbije, upravo u vožnji na hronometar – kaže predsednik Biciklističkog saveza Srbije Dušan Gojić – Kada je čula lepe vesti momentalno se, naravno sva presrećna, spakovala i otišla na visinske pripreme kako bi što bolje dočekala trku u Parizu.
Prvi čovek srpske biciklističke organizacije nije propustio i da se zahvali svima koji su izborili ovaj rezultat.

Irina Stevanović BK Jednota, Šid

U jako teškim vremenima za srpski biciklizam, kada nemamo nikakvu podršku relevantnih činioca našeg, srpskog sporta, uspeli smo da izuzetnim zalaganjem sportista i sportskih radnika, prijatelja, i uz lično finasiranje ostvarimo istorijski rezultat i to u godini kada slavimo 140. rođendan Biciklističkog saveza Srbije – ističe Dušan Gojić predsednik BSS.


Individualni hronometar za žene voziće se 27. jula u Parizu.