Juniorke Srbije četvrte u Evropi

Ekipa u sastavu Iva Škrbić, Marija Pavlović i Nikolija Kulinčević je postigla najveći uspeh juniorki na pisti u istoriji.

U danu kada je srpski biciklizam dobio, istorijsku, treću normu za učešće na Olimpijskim igrama u Parizu, i kada je fenomenalna Jelena Erić osvojila,sedmo mesto u četvrtoj etapi čuvenog italijanskog Đira, dobili smo još jednu sjajnu vest koja je obradovala sve u Srbiji.

Na Prvenstvu Evrope na pisti za juniore (i juniorke) i mlađe seniore juniorska teprezentacija Srbije je u možda najzahtevnijoj disciplini na pisti – timskom hronometru osvojila četvrto mesto!

Juniorske selekcije Srbije pred put u Nemačku

U polufinalu, u nemačkom gradu Kotbusu, naše juniorke su izgubile od Nemačke koja je kasnije osvojila zlatnu medalju, da bi u borbi za medalju bile nadmašene od reprezentacije Italije, svetske biciklističke velesile.

Ekipa u sastavu Iva Škrbić, Marija Pavlović i Nikolija Kulinčević je postigla najveći uspeh juniorki na pisti u istoriji.

Prošle godine pete, sad četvrte, dogodine bronza – presrećan je bio i selektor juniorskih selekcija Srbije Slobodan Radovanović.

Treba podsetiti da mi u Srbiji uopšte nemamo pistu i da su se devojke pripremale svega nekoliko dana u Bugarskoj. To ovaj uspeh čini još veličanstvenijim.

Pogledajte zvanične rezultate