Trka S2 kategorije u Novom Sadu

Salkano MTB Kup-Vojvodina

Etapna trka „Salkano MTB Kup – Vojvodina“ održava se četvrtu godinu u nizu. Od sutra do nedelje, 2. aprila najbolji vozači iz Srbije ali i gosti iz regiona, potom Turske, Nemačke, Holandije… učestvovaće na takmičenju S2 kategorije čiji je domaćin Biciklistički klub Novi Sad.
Nemanja Vajs, direktor BK Novi Sad o tehničkim detaljima MTB trke Salkano Kupa rekao je:
– U petak se vozi hronometar od manastira Beočin, cilj je na Brankovcu na Fruškoj Gori, u dužini od oko 2,5 kilometra. U subotu se vozi „od tačke do tačke“ (point to point) u dužini od 17 kilometara sa startom i ciljem na Popovici. Nedelja je rezervisana za kros kantri kratak krug sa startom i ciljem u Kineskoj četvrti, dakle vozi se u gradu.
Već su dostavljene prijave, a dan pred trku brojka se popela na oko 25 vozača:
– Neće da bude veliki broj učesnika s obzirom na trke mnogo značajnije koje su ranije prijavljene, a voze se u istom terminu kao i naša. Računam da će da bude oko 25 vozača. Voziće pet Mađara, pet Turaka, jedan Nemac, potom vozač iz Holandije i naše uzdanice Jovana Crnogorac, Aleksandar Roman, Ivana Kostić, Milica Rakić, startovaće i Jana Jolović iz Ciklomanije – kaže Vajs.
Po nekim kriterijumima već mogu da se izdvoje favoriti:
– Nema šta, Jovana Crnogorac u ženskoj kategoriji. Kod muških, Nemac Eger je bio već dva puta na podijumu u etapi, Filip Turk je u solidnoj formi, Kadir Keleči iz Turske takođe. Od Mađara, Parti Androš koji je vozio na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru – zaključio je Nemanja Vajs.