Srpska olimpijka na pripremama na Jahorini

Vreme odmora je prošlo, Jovana Crnogorac, reprezentativka Srbije koja
putuje na OI u Rio pali motore. Ulazi takmičarka u mauntin bajku (MTB) u novi ciklus i stavlja finalnu glazuru za put u „zemlju sambe“. Put je vodi na Jahorinu, njen dobro poznat teren i staru bazu.
­ -Posle dve nedelje predaha nastavljam sa tronedeljnim pripremama na Jahorini. Fokus će da bude više na bazičnim treninzima za Svetsko prvenstvo koje sledi početkom jula u Češkoj, u gradu Nove Mesto na Moravi. Posle toga, ostaje mi još četiri nedelje za doterivanje forme i pripreme za Olimpijske igre u Riju. Na Jahorini sam bila 2014. godine i pokazala se kao pun pogodak. Posle dobrih priprema, usledio je i odličan niz rezultata. Odgovara mi klima, konfiguracija terena i visina – kaže Jovana zašto je odabrala baš ovu planinsku lepoticu u BiH.

Šta je u planu da se uradi?
­ -Na planini ću da budem sama kada je o trenizima reč, s tim što će mi se pridružiti trener iz Novog Sada na sedam dana za jedan deo priprema koji je specifičan. Po planu, imaću dva treninga dnevno. Akcenat je bačen na postizanje snage na biciklu i teretanu.

Postojali su nagoveštaji da putujete na Svetski kup koji je se održava u Kanadi početkom avgusta?
­ -Odlučila sam da na idem. Razlog je jednostavan. Održava se neposredno pred početak Igara, menjam vremensku zonu, putovala bih tri dana, pa se vraćala u Srbiju. Mnogo bih rizikovala, ne daj Bože neki virus, pad imuniteta zbog promena vremenskih zona. Ništa ne želim da se kockam pred najbitniju trku u ovom momentu u karijeri, u Rio de Žaneiru – otvoreno će Crnogorčeva, koja se posebno zahvalila Olimpijskom komitetu Srbije, koji joj je pružio punu podršku za pripreme.

Jovana Crnogorac