Redovna izborna skupština BK Borac

Miloševiću još jedan mandat

Na redovnoj izbornoj Skupštini Biciklističkog kluba Borac iz Čačka novi mandat poveren je dosadašnjem predsedniku dr Vladimiru Miloševiću, a novi generalni sekretar je Ivan Rvović.
Na Skupštini je bilo prisutno 20 od 29 delegata, što je bilo dovoljno da ona radi i donosi odluke legitimno. Na dnevnom redu bili su izveštaji o radu u proteklom periodu, izbor rukovodstva kluba, usvajanje novog Statuta i program rada za 2017.godinu.
Klub je u proteklom olimpijskom ciklusu ispunio većinu svojih zacrtanih ciljeva, ali nije osnovni da se ponovo na Olimpijskim igrama nađe neko od takmičara kluba. Pored toga što su takmičari Borca dali veliki doprinos ispunjenju olimpijske norme, selektor je ipak dao prednost iskusnijem takmičaru u odnosu na spremnijeg. Ocenjeno je da klub radi dobro i da će u budućnosti nastaviti politiku oslanjanja na sopstveni vozački kadar. Ekipa je zrelija i iskusnija takom da se ambiciozno kreće u novi četvorogodišnji program – navodi se iz kancelarije BK Borca.

Kako je dosadašnjem rukovodstvu istekao mandat, na Skupštini je jednoglasno dat novi mandat dosadašnjem predsedniku dr Vladimiru Miloševiću.
On je za članove Upravnog odbora predložio Svetislava Pajića, dr Prvoslava Savića, Aleksandra Radulovića, dok će petog člana odrediti posle konsultacija sa kandidatima. Za novog generalnog sekretara izabran je bivši takmičar kluba Ivan Rvović, dok će dosadašnji generalni sekretar Dragan Dostanić obavljati funkciju Sportskog direktora. Izvršeno je i usaglašavanje Statuta kluba sa novim
Zakonom o sportu i on je jednoglasno usvojen.
Čelnici kluba zahvalili su se sponzorima pre svih firmi “Auto Čačak” ali i gradu Čačku ne nemerljivoj podršci.

PREMIJERA NA TRKAMA U HRVATSKOJ
Prema programu rada za 2017.godinu seniorska ekipa otputovala je na tronedeljne pripreme u Crnu Goru. Po završetku priprema prva učešća takmičari Borca imaće na trkama u Hravatskoj, dok će u Srbiji da voze krajem marta…