Rajović iz Švajcarske stigao u Srbiju

UCI kamp je značajno iskustvo

Posle tri meseca u kampu UCI (Svetske biciklističke federacije), Dušan Rajović, vratio se u Srbiju. Odličnog vozača Metalca iz Kraljeva poziv je zatekao baš u rodnom gradu na Ibru, dok je prao bicikl:
-Vratio sam se juče iz Švajcarske. Nema predaha. Upravo sređujem bicikl, opremu, malo odmora pa pravac na Trku kroz Srbiju – kaže mlađi senior koji će zajedno sa još petoricom klupskih kolega da pokuša da ostvari što bolji rezultat na tradicionalnoj Trci kroz Srbiju ali i Državnom prvenstvu koje je odmah vikend posle:
-Moji drugovi iz tima Nikola Kozomara, Miloš Borisavljević, Dejan Marić, Miloje Bažalac i Milan Dragojević idemo u obilazak staza za Trku kroz Srbiju. Sledeće u rasporedu je Prvenstvo Srbije na Beranovcu, baš ovde u Kraljevu. Zadovoljan sam formom.
Kako je bilo u UCI kampu, u švajcarskom Iglu, vraćate li se?
-Vozio sam oko 20 trka, pobedio na dve, u jednoj bio drugi…Poslednja je bila na Svetskom kupu-­Trci mira u Češkoj. Prvog dana sam bio 18. drugog malo popustao jer sam se baš razboleo, a trećeg dana na 60 kilometru više nisam izdržao, temperatura me je poptuno slomila. Ipak, ne mogu da budem nezadovoljan, Švajcarska je veliko iskustvo za mene a i prvu godinu vozim kao mlađi senior.
Odmah posle Državnog prvenstva nastavljam sa radom u UCI kampu i trkama na svetskim kupovima i na ostalim velikim takmičenjima pod okriljem Federacije i u njihovom dresu sve do Svetskog prvenstva koje je u oktobru– otkriva Rajović.

Dusan Rajovic

ZADOVOLjNI TRENERI HEHRI I GONZALES

Na pitanje, da li su i koliko treneri Henri Žan Žak i Alejandro Tablas
Gonzales zadovoljni izdanjem i rezultatima, mladi Kraljevčanin je bio skroman:
-Bilo je naporno, trenirao sam i radio sa najboljim i najjačim vozačima na svetu. Za sada su kritike pozitivne i znače mi. Pogotovu jer je trener Žan Žak, koji je bio sa mnom na trkama, preneo pozitivne utiske, a imajući u vidu da je ova godina moja premijerna u kategoriji do 23 godine…

Dusan Rajovic 2