Prva tri mesta za Srpske juniore u Bonjihadu

Zlato za Stojnića, srebro Đuriću i bronzano odličje za Pavla Kalabu

Bonjihad u znaku Orlića. Tako bi se najbolje opisalo učešće mlađih
kategorija na trci Gran pri Bonjihada u Mađarskoj. A upravo trojka iz Srbije Veljko Stojnić, Đorđe Đurić i Pavle Kalaba osvojila je prva tri mesta.
Stojnić je kroz cilj prošao sam u vremenu 2:05,56, dok su Đurić (2:09,26) i Pavle Kalaba (2:09,27) stigli u drugoj grupi i sa zaostatkom za pobednikom maltene od tri i po minuta.
Junior Stojnić, vozač S tima iz Sombora još pre dve sezone najavio je uspehe u majici nacionalne selekcije i to potvrđuje iz dana u dan:
– Prvo je trebalo da vozimo sa seniorima, ali je u poslednji čas došlo do promena, u poslednjih pola sata pre trke. Tako da su na kraju zajedno vozili kadeti, juniori, jniorke i amateri. Konkurencija je bila slabija nego ona za koju sam se ja pripremao. Iz tog razloga sam bio i mnogo aktivniji na trci – bio je komentar Veljka Stojnića dan po dolasku u Srbiju.
Stazu dugu 75 kilometara, tri kruga, Veljko je praktično vozio sam:
– Već na 300 metara od starta otišao sam u beg i celu trku vozio sam solo.
Dakle svih 75 kilometara nije bilo niko na stazi da ugrozi. Došao sam na ciljnu ravninu tri i po minuta ispred sledeće grupe – objašnjava „zlatni“ junior.
Trka u Bonjihadu je za sve kategorije selecije Srbije bila izborna ali i dobar trening pred sezonu i znatno jače koje startuju početkom maja:
– Iskreno, verujem da je dobro poslužila i mojim kolegama i meni. Mada, ovo i nije bila neka provera s obzirom da na trci nisu bili najjači mađarski juniori, vozili su u Austriji. A i ponavljam, bili smo odvojeni od seniora.
Ovaj vikend za Veljka Stojnića je jedini slobodan, a onda do kraja maja i dalje, trke su svake sedmice:
Imaćemo takmičenja u Beogradu, Slovačkoj dva puta, u Češkoj početkom maja. Malo slobodnog vremena koristim za treninge uglavnom u mom gradu, Somboru, ili zajedno sa kolegama dva ili tri puta nedeljno skoknemo do Hrvatske, blizu je i tereni su ipak valovitziji što nam je bolje za pripremu – zaključio je Veljko Stojnić, talentovani junior Srbije koji je ove godine boravio i u UCI kampu u Iglu.