Prva etapa trke “Aleksandar Veliki” u Grčkoj

Troje Srba u grupi od 20

Prvu etapu tradicionalne trke „Aleksandar Veliki“ u mestu Kilkis u Grčkoj obeležila je solidna vožnja momaka iz nacionalnog tima, ali takmičara iz klubova Partizana, Borca iz Čačka i Metalca iz Kraljeva.
Na deonici dugoj 37 kilometara i to na brdu, trojica Srba Aleksandar Roman, Nebojša Jovanović i Stefan Stefanović stigli su u grupi od 20 vozača.
Startovalo je ukupno 150 vozača iz Rumunije, Bugarske, Kipra:
– Najbolji plasman od vozača iz srpskih klubova ostvarili su Roman, Stefanović i Jovanović koji su bili u grupi vozača od osmog do 20. mesta. Ostali Klisurić, Ilić, Rajović, Dušan Kalaba, Stojnić, Veselinović, Dragojević, Gvozdenović Pavle Kalaba, Đolić i Đolaji zauzeli su pozicije od 25 do 100. mesta. Juniori u dresu Srbije Pavle Kalaba i Đorđe Đurić, kojima je ovo prva sezona u juniorskoj reprezentaciji pokazali su da su spremni. Takođe i u kategoriji mlađih seniora do 23 godine debitant Nikola Gvozdenović iz Radničkog Kragujevca korektno je vozio – rekao je selektor Radomir Pavlović.
Sinoć je vožena je i druga etapa, 110 kilometara, start i cilj su bili u mestu Kilkis. Ekspedicija Srbije je odmah posle trke krenula je put Beograda, a već narednog vikenda selekcija od 30 takmičara svih kategorija, voziće etapu u Mađarskoj.