Pripreme kraljevačkog Metalca u Boki Kotorskoj

Mlade snage tempiraju Formu na Primorju

Biciklisti Metalca iz Kraljeva već po tradiciji u januaru počinju pripreme u Boki Kotorskoj. Kako su i najavili iz tabora uspešnog i trofejnog kluba iz grada na Ibru, ove sezone sastav je nov i podmlađen. A na kakvo su iznenađenje na Primorju naišli izabranici trenera Radiše Čubrića, prenosi upravo šef struke Metalca:
– Kada smo doputovali, dočekao nas je sneg. Ipak, već je počeo da se topi. Ovde je ekipa koju čine vozači do 23 godine predvođeni Milanom Dragojevićem i pojačanjem Antoniom Baraćem, rodom iz Livna, po meni najvećim talentom u regionu. Tu je i Dimitrije Žarković Đolai, izuzetno dobar vozač iz Srbije, te Dejan Đolić. Trenizni su u staroj bazi u Igalu – kaže Radiša Čubrić, direktno sa crnogorskog primorja.
Ipak, Kraljevčani nisu kompletni, čekaju još vozača da im se priključe:
– U narednim danima očekujemo dolazak Ramšaka, Bažalca, Stojanovića,
Milenića i verovatno Srećka Đolića, glavne perjanice za državno prvenstvo u ciklokrosu.
Spremate za prve ovosezonske trke?
– Upravo tako. Prva trka i međunarodno iskušenje očekuje nas već u februaru na Kipru, a odmah posle toga i Velika nagrada Izole, UCI trka u Sloveniji kao i dve trke u Istri na Trofeju Poreča. Pored odlaska najjačih vozača Rajovića, Borisavljevića, Kozomare, Metalac ima i dalje velike ambicije na međunarodnoj sceni. Na domaćoj, najveće pojačanje biće Dušan Rajović – podseća Čubrić.
Mlađi deo tima predvodi novi trener Miloš Miladinović, nastavlja se rad sa mlađim kategorijima, a prema rečima Čubrića, cilj kluba je da obezbedi što kvalitetnija takmičenja u Evropi kako bi klinci što brže napredovali.