Održana redovna izborna Skupština Saveza

Predsedniku Banoviću ponovo poverenje

Branko Banović, ostaje na mestu predsednika Biciklističkog saveza Srbije. Ovo je jedna od odluka sa jučerašnje Izborne skupštine Biciklističkog saveza Srbije. Za starog-novog prvog čoveka saveza, glasao je 31 kandidat, dok je protivkandidat Rajko Čubrić dobio poverenje 29 članica, od 60 koliko ih je bilo na Skupštini (ukupno postoji 65).
Takođe, imenovan je i novi Upravni odbor koga čine Igor Jemcov, Svetlana Kajtez, Danijel Pantić, Bogdan Knežević, Dragan Đurđević, Faruk Suljević i Branko Banović, kao i nadzorni koji broji tri člana Mićo Brković, Nebojša Simić, Dejan Milovanović.
Od deset tačaka koje su bile na dnevnom redu, sve su usvojene, a najvažnije su Izveštaj o radu, Finansijski izveštaj, Novi statut i već pomenuto imenovanje novog Upravnog i Nadzornog odbora.
Odmah po završetku Skupštine, Branko Banović, kome će u maju da bude četiri godine kako je na funkciji preneo je utiske:
– Sve je bilo prilično korektno od strane Skupštine i pojedinaca, proteklo je u najboljem redu. Dnevni red je bio dosta obiman i većinom su sve odluke donete – počeo je razgovor Banović.
Da li je bilo nekih kadrovskih promena, konkretno među rukovodstvom?
– Ne i neće da bude. Tim koji dobija ne treba menjati. A ja moj neću. Veliku zahvalnost dugujem i generalnom sekretaru Saši Gajičiću i tehničkom Aleksandri Vantović, na velikoj požrtvovanosti. Takođe, istakao bih da ćemo u narednom periodu sigurno da tražimo još jednog čoveka koji će da bude odgovoran upravo za bazu, kancelariju.
Koji su Vam planovi, šta je zacrtamo kao prvi cilj?
– S obzirom da će u maju da bude četiri godine kako sam predsednik saveza, nameravam da u novom mandatu pre svega završim sve započete akcije a koje su krucijalne za naš sport. To se pre svega odnosi na deo da dobijemo naš trenažni centar, da poboljšamo razvoj školskog biciklizma, da radimo na njegovom omasovljenju. Potom progres ženskog biciklizma gde vidimo veliki prostor za ostvarivanje vrhunskog rezultata. Naravno, jako bitna nam je i infrastruktura, da dostignemo znatno viši nivo i ono što je za nas bitno to su objekti. Krucijalne stvari su i bavljenje klubovima, pogotovu onima koji predano rade sa najmlađim – otkrio predsednik Branko Banović, šta sve njega i čelnike BSS čeka u budućim danima.