Nemanja Vajs trener Jovane Crnogorac i Bajram Aguil potpisali važan ugovor o saradnji

Tim Salkano Kapadokija za nove uspehe u 2017.

Sjajne vesti stigle su iz Turske, iz Istanbula. Jovana Crnogorac, najuspešnija takmičarka u planinskom  (MTB) biciklizmu, učesnica OI u Rio de Žaneiru, voziće u novoj sezoni za UCI ekipu Salkano Kapadokija. Zajedno sa Crnogorčevom, u timu će da bude i Milica Rakić, kao i četvorica turskih vozača do 23 godine.
Paraf na ugovor potpisali su Nemanja Vajs, trener Jovane Crnogorac i Milice Rakić u BK Novi Sad i Bajram Aguil, direktor prestižne turske kompanije:
– U Istanbulu sam se sastao sa vlasnikom fabrike Salkanom gospodinom Bajramom i dogovorili smo se da za ovu godinu imamo UCI tim sa razvojnim programom i za mlađe vozače. Tu pre svega mislim na četiri momka iz Tuske koji će voziti trke u kategoriji do 23 godine. Takođe, za Jovanu će da bude osmišljen poseban program po kome će da radi sa fokusom na što bolje rezultate na svestkim kupovima ali i Evropskom i Svetskom prvenstvu – direktno iz Turske preneo je Vajs.
Jovana trenutno boravi na pripremama u Turskoj u Alanji. Kakav je plan trka njen ali i mlađe 20-godišnje Milice Rakić po novom programu, trener Vajs kaze:
– Dosta ćemo da budemo verzirane na trke u Turskoj, Sloveniji i Hrvatskoj, i već pomenute evropske i svetske kupove. Jovani su vec obezbedjene pripreme u Alanji od strane čelnika turske ekipe. Ukoliko Milica završi na vreme obeveze na Ekonomskom fakultetu i ispitne rokove, i ona će da se pridruži Jovani u Alanji. Ako ne, radiće u Novom Sadu. Videćemo u narednim danima kako stoje stvari.
Istakli ste da ce ove godine glavne mete da budu velike trke širom Starog kontinenta, ali i preko okeana?
– Ove godine smo smisleno kasnili sa pripremama jer je pre svega bilo potrebno da se Jovana dobro odmori posle prošlogodisnje baš naporne olimpijske godine. Bilo je bitno da se Jovana odmori i sada da krene sa velikim trkama koje smo zacrtali, da probamo da napravimo dobre rezultate – zaključuje Vajs, koji je u novoformiranom timu dobio i ulogu sportskog direktora.

VATRENO KRŠTENJE NA KIPRU
U najavi bogatog kalendara trka, prva kojom Jovana Crnogorac otvara sezonu je na Kipru:
– Startujemo na Kipru, na etapnoj trci najjače klase. Jovani je ta staza poznata, odgovara joj u potpunosti. Klima i vremenski uslovi takođe – kratko će Vajs o vatrenom krštenju glavne perjanice tima Salkano Kapadokija.