Jovani Crnogorac drugo mesto u etapi i u generalnom

Saldo za Rio „jači“ za 100 bodova

Overa bodova i još novih 100 na saldu za put na Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. Bravo za Jovanu Crnogorac, reprezentativku Srbije u MTB, koja je i u poslednjoj etapi na trci S1 klase uspela da se dokopa drugog mesta. I u generalnom plasmanu takođe sačuva ovu poziciju.
Srpkinja je sjajno vozila i najteži deo trodnevne trke u gradu La Roše en Arden u Belgiji. Na deonici od 100 kilometara sa 3200 metara penjanja, vreme je zaustavila na 05:02, što je bilo 18 sekundi zaostatka za prvoplasiranom iskusnom Britankom Sali Bigam, kojoj je uža specijalnost upravo maraton. Treća je kroz cilj prošla Stefani Dorn iz Nemačke.
Najavljivala je Jovana, ali i selektor Nemanja Vajs da će ova poslednja
etapa biti izuzetno teška. Ipak, i tu prepreku Crnogorčeva je u velikom stilu završila:
­ -Slavimo ovih 100 bodova kao da je 1000. Trka je bila neverovatno teška, naporna, zahtevna. Jovana je stigla druga i druga je završila i u generalnom plasmanu. Uspeh je veliki. Još ako se uzme u obzir konkurencija, hladno vreme, 6 stepeni Celzijusovih i jako loši uslovi za vožnju, sa jakim vetrom, uspeh još više dobija na težini. Ovi bodovi su nam jako bitni. Takođe, dve zemlje koje nas vrebaju na listi za Olimpijske igre, Švedska uzela je 117 bodova, odnosno Češka 68. Samim tim, bitno je da smo ovde ostvarili ovaj rezultat. Ovi bodovi, hajde da kažem, da će nas održati u „A“ normi za Igre u Brazilu – rekao je selektor Vajs.
Za Srbiju je u Belgiji vozila i reprezentativka Ivana Kostić. Posle Belgije, naš nacionalni tim se seli u Nemačku, gde se 22. maja vozi Svetski kup u Albštadu.

Јована Црногорац