Jovana Crnogorac sa ekipom u kampu Salkana u Alanji

Prva meta već u maju – svetski kup

Još četiri dana preostalo je do povratka Jovane Crnogorac iz kampa Salkana Kapadokija iz Alanje. Boravak naše najbolje MTB vozačice na turskom primorju i njenog trenera Nemanje Vajsa bio je prevashodno zbog treninga sa Jovaninom novom ekipom Salkano Kapadokijom, ujedno i kampa ovog kluba:
– Desetodnevni timski kamp je već na pola a i dosta toga je odrađeno. Tačnije, za mene je bilo samo jedno testiranje radi male modifikacije intenziteta u treningu, dok su ostali vozači bili testirani više puta. Zadovoljna sam trenutnim treninzima kako teku. Već po povratku sa Kipra sam uhvatila lep zalet i sjajno ide. Ovo mi je bitan period jer do svetskog kupa ima taman dovoljno vremena da se odrade potrebne stvari. Odlično je što smo došli u toplu Alanju, služi nas sunčano vreme što nam omogućava još bolji i kvalitetniji trening – raportira Jovana iz Alanje.
Tim je šarenolik, ima i muških kolega uglavnom Turaka?
– Momci iz ekipe su sva četvorica Turci. Neke poznajem od pre sa trka. Sve u svemu, dobra je atmosfera a o njoj najviše brine menadžer tima Vajs. Preostalo mi je još četiri teška dana da odradim, posle čega me očekuje povratak kući i nastavak rada sve do maja meseca.
April je već rezervisan za trke u državi, maj za početak vaših glavnih ciljeva ove sezone?
– U aprilu me očekuje još jedna kontrolna tačka u Novom Sadu, tačnije etapna trka druge kategorije. Ista kao što je bila prošle godine. Zatim još dve trke ću imati pre prvog svetskog kupa koji je sredinom maja – otkrila je planove Crnogorčeva, ove sezone takmičarka Salkano Kapadokija tima.