Izborni kongres ECF 5. marta u Briselu

Gajičić kandidat za člana komisije

Čelnici Evropske biciklističke federacije (ECF) sa sedištem u Briselu, zakazali su za 5. mart Kongres na kome će se birati predsednik, članovi upravnog tela kao i menadžment ECF. Jedini kandidat za predsednika ove godine je i aktuelni, Francuz David Lapartjen.
Za srpski biciklizam značajno je da je Saša Gajičić, generalni sekretar Biciklističkog saveza Srbije i član menadžmenta Balkanske biciklističke Unije, jedan od kandidata za člana komisije za drumski biciklizam ECF:
– Predsednik Branko Banović i ja putujemo u petak, 3. marta u Brisel. Kongres je zakazan za nedelju 5. marta kada će se birati svi članovi izbornog tela, od predsednika i čitavog rukovodstva do menadžmenta. Predložen sam za člana komisije za drumski biciklizam koji broji tri člana. Među kandidatima je i Vladimir Kuvalja ispred Saveza BiH, a od ostalih država, članove su dali i Belgija, Španija, Holandija, Rusija… Dobra je stvar što se Srbija sve više uključuje u rad, što ima svoje predstavnike u Balkanskim i evropskim forumima – rekao je Gajičić.
Na sastanku u Briselu biće reči i o programu i Evropske i Svetske federacije, planovima trka i ulaganjima za 2017. godinu.