Halo Vrnjačka Banja – Ivan Stević ponovo na drumu

Snažno do puta na OI u Riju

Najavio je brz povratak i uspeo je u tome. Ivan Stević, najbolji srpski takmičar u klasi drumaša, posle povrede, operacije ključne kosti, ne samo da se oporavio, već se vratio vožnji. U dogovoru sa doktorom, plan je bio da boravi u Vrnjačkoj Banji u hiperbaričnoj komori, i da lagano, ako bude mogao, počne sa vožnjom…
Sedam dana je prošlo od odlaska u banju, srpski olimpijac se javio i zadovoljno zvuči:
­ -Napredujem svaki dan sve više. Ove nedelje dižem intenzitet treninga i počinjem sa dugim brdima i treningom iza motora za brzinu. Inače banja je perfektno mesto sa mnogo puteva za trening i bez previše saobraćaja. Često imam dva treninga dnevno što zbog komore koja mi počinje u oko podneva, tako da nemam prostora za duži trening. Ali vikendom mogu ceo dan da provedem samo u vožnji – priča Stević.
Plan je tu, u nedelju se Ivan vraća u Beograd, a potom nastavlja put na
zapad Evrope:
­ -Po povratku u prestonicu ostaje mi još nekolio dana za trening i terapije, a onda putujem u Belgiju oko 15. jula. Deset dana ću da provedem, kreće mi i taj trkački deo i završna priprema pred odlazak u Rio de Žaneiro. Ovaj plan je bio od starta, na računajući moj pad i povredu, tako da sam praktično izgubio samo 7, 8 dana u pravom treningu. Zadovoljan sam kako stvari stoje – priznao je Stević.

Ivan Stevic