HALO KOPAONIK poslednje pripreme Jovane Crnogorac za OI u Riju

Ne pamtim da sam ovoliko radila

Pripreme i treninzi Jovane Crnogorac prve Srpkinje u MTB klasi u istoriji koja će da učestvuje na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru mogle bi stanu u tri reči – red rad i disciplina. Cele sezone 24- godišnja Beograđanka radila je predano, a maja, kada je izašla konačna lista UCI federacije i potvrda da će naša zemlja da ima predstavnika u MTB u Riju, Crnogorčeva je dodala gas. Baš kao i za Ivana Stevića u klasi drumaša, kome će Igre u Brazilu biti četvrte u karijeri, Jovani će da budu prve i oboje nose veliku odgovornost…
Jovana već nekoliko dana boravi na Kopaoniku na poslednjem brušenju forme pred put u zemlju sambe:
– Posle prvog ciklusa od četiri dana, zadovoljna sam odrađenim. Treninzi su naporni, ne pamtim da sam radila ovoliko i količinski, satnica a i intenzitet – počinje razgovor Crnogorčeva.
A kako izgledaju treninzi, i šta je očekuje, potanko je objasnila:
– Imam dva bloka od po četiri dana posle čega ću da vozim mtb maraton koji se održava sledećeg vikenda ovde na Kopaoniku. Voze se “Tri strane Kopaonika” tako se i sama trka zove. Podrazumeva 64km I 2500m penjanja.
Za kraj, ne odstupate od planova, zadovoljni ste?
– Jesam i trudiću se da do kraja uradim sve zacrtano. Tu trku ću da iskoristim kao odličan trening i mali test. Posle toga, 1. avgusta se vraćam kući i na relaciji Beograd – Novi Sad treniraću sve do 13. kad krećemo u Rio – prenela je sve detalje srpska olimpijka.

IMG_1041IMG_1044