Evropsko prvenstvo u Plumeleku

Juniori Stojnić i Ilić položili ispit

Završen je i drugi dan Evropskog prvenstva u Plumeleku (Francuska). Posle nešto lošije vožnje na hronometru na startu Šampionata, Veljko Stojnić i Ognjen Ilić dobro su vozili drumsku trku u dužini od 123 kilometara. Stojnić je završio oko 50. mesta a Ilić sa zaostatkom od oko pet minuta za pobednikom.
Prvi kroz cilj prošao je Francuz Nikolas Male (3:03,49), zemljaku Emilienu Žanijeu pripalo je drugo mesto, dok je treći štopericu zaustavio Slovenac Tadej Pogačar. Obojica u vremenu pobednika…
­ -Zadovoljan sam kako je to izgledalo i kako su i Stojnić i Ilić vozili trku. Sam podatak da je čak pet takmičara stiglo u vremenu pobednika, dovoljno govori o konkurenciji i koliko je bilo neizvesno do samog kraja. Stojnić je završio u glavnoj grupi oko 50. mesta. Ognjen Ilić u velikoj grupi do 30 kilometara do cilja. Viđena je dobra vožnja – rekao je Marko Sudarić, prvi trener selekcije Srbije.
Danas na drum izlaze još tri srpska predstavnika, Dušan Rajović i Stefan Stefanović u kategoriji mlađih seniora (do 23), na startu će da budu u 8,45 časova, dok će jedina dama u srpskom timu Jelena Erić, u 13 časova da vozi u klasi elite.

ognjen-ilicimg_1530img_1527