Crnogorčeva u Nemačkoj sklapa mozaik za Rio

Belgija je u arhivi Jovane Crnogorac. Sladak ukus posle prvog i dva druga mesta, podijuma u generalnom na S1 trci još uvek je tu. Ipak, najbolja Srpkinja u klasi MTB se ne zaustavlja na tome. Naprotiv, dan posle trke, sa selektorom Nemanjom Vajsom i reprezentativnom koleginicom Ivanom Kostić uputila se u Albštad, u kome će 22. maja da vozi na Svetskom kupu.
Grad u Nemačkoj, daće potvrdu onoga o čemu ova 24­godišnja devojka sanja,
odlazak na Olimpijske igre u Rio de Žaneiro. A deli je tako malo, jer Srbija je već sada na 16. mestu i jeste u kvoti za odlazak u Brazil..
Za Jovanu, Rio je ipak „daleko“, pojasnila je i zašto:
­ Svetski kup u Albštadu je poslednja trka na kojoj ću da nastupim do preseka za Olimpijske igre koji daje Svetska biciklistička federacija 25. maja. Nije odlučujuća ali je jako bitna zbog bodova. Zato i ne želim kao i do sada, da stvaram sebi pritisak. Posle početka ovakve sezone koji do sada nikad nisam imala, sa 35 startova u tri meseca je mnogo – kaže Jovana.
Svesna je da je na Svetskom kupu uvek najjača konkurencija, najzvučnija imena evropskog i svetskog biciklizma. Ali Jovana fokus stavlja na:
­ Svetski kup je svetski kup, pitanje konkurencije se tu ne postavlja je svi voze, pogotovu sada u Olimpijskoj godini kada neke nacije imaju internu normu što zahteva visok rezultat. I svi su spremni. Ali, Albštad je jedna od mojih omiljenih staza po konfiguraciji terena. Razlog je taj što sam ja vozač koji voli brdo, a isto tako i sužen spust za odmor. Staza se sastoji iz dva dugačka brda i dva spusta i nešto ravnog dela između. Odradila sam baš juče sjajan trening na
stazi sa puno krugova i uvozavanja. Imala sam dobar osećaj. Iako sam umorna od prethodnog vikenda, imam dovoljno vremena za oporavak do nedelje kad startuje trka – prenela je Crnogorčeva.

Jovana Crnogorac 1Jovana 3Jovana Crnogorac 2