BSS Svečano uručio priznanja najboljima u Kupu Srbije

Vredni pehari od Beograda do Crne Trave

Svečarski je bilo na prijemu u hotelu „Slavija“ na kome je Biciklistički savez Srbije na najlepši način zaokružio sezonu 2016, dodelom priznanja najboljim u Kupu Srbije i u drumskom i u MTB (planinskom biciklizmu). Među laureatima bili su svi, od onih najmlađih polateraca i poletarki, sve do seniora i seniorki, odnosno ekipa koji su obeležili ovu takmičarsku godinu…
U konkurenciji drumaša, najbolji senior je Nebojša Jovanović iz OBK
Beograd, koleginica iz Novog Sada Maja Savić, koja vozi za Dubl Skul je najbolja seniorka. Nagrade za najbolje timove otišle su u ruke Metalcu iz Kraljeva, kao najuspešnijoj muškoj ekipi odnosno klubu Elit iz Novog Sada.
– Zadovoljan sam postignutim, objedinio sam šampionske titule na brdskom Državnom, Državnom prvenstvu na drumu i u Kupu Srbije. Planova je mnogo, ali o tom potom, u narednim danima ću konkretnije na tu temu – rekao je Nebojša Jovanović.
Maja Savić, bez obzira što je možda i bila skeptik jer sezona nije baš
tekla po planu, na kraju je ipak sa osmehom komentarisala:
– Sezona nije možda bila kako sam planirala. Ipak, kako sam išla iz
treninga u trenig iz trke u trku to je sve izgledalo bolje. Ipak, povreda tetive leve noge dosta me je sputala. Na moju žalost, proces oporavka još uvek traje, evo ušla sam u treću nedelju. Sledeće sedmice imam kontrolu kada ću videti i nalaze i znati mnogo jasnije šta i kako dalje – otkrila je Maja Savić, najbolja drumašica na Kupu.
Sezona za tim Metalca iz Kraljeva malo je reći da je bila odlična. Ne samo u zemlji, već su izabranici trenera Radiše Čubrića, beležili sjajne rezultate i u Evropi, na Svetskim prvenstvima ali i na turneji u Aziji. Na žalost tragična pogibija Dejana Marića, bio je težak udarac za stručni štab i kolege: – Ova godina je stvarno bila turbulentna za celu ekipu. Imali smo toliko trka, akcija, u i van zemlje. Priznajem da nam akcenat nije bio na Kupu Srbije, koliko na Državnom prvenstvu odnosno trkama u Evropi, svetu. Barem kada govorimo o seniorima. Mlađe kategorije su imale uspeha upravo na Kup trkama i to nam jeste prioritet za narednu sezonu. Ne odričemo se Kupa, da tako kažem, ali bi bilo mnogo zanimljivije da recimo bude na regionalnom nivou. Samim tim i konkurencija bi bila jača. O planovima kada je Metalac u pitanju, imamo ih, dosta je opcija u igri, ali samo da vidimo kako ćemo finansijski da stojimo, da li će se sponzori neki oglasiti jer imamo zaista minimalnu pomoć grada – rekao je Radiša Čubrić, ispred Metalca.
Tibor Tarjan iz novosadskog kluba Elit, čije su dame ekipno naj naj u ženskoj konkurenciji pričao je iskreno:
– Žao mi je što praktično postoji samo naša ekipa. Mi imamo u klubu šest devojaka koje voze, ali one iz navedenog razloga, nemaju konkurenciju. Učestvovali smo na svim trkama u Kupu Srbije i nastavićemo u tom duhu. Ne samo na tom takmičenju već svim u državi ali i van granica naše zemlje. Postoji već plan da putujemo na trku, u Mađarsku – otkriva Tarjan.
U planinskom biciklizmu (MTB) tandem Aleksandar Roman i Teodora Savić
Popović primili su pehare za nisku dobrih rezultata, a ekipno BK Partizan i BK Orlovac M Enterijer Gradnja:
– S obzirom da ulazimo u novi četvorogodišnji olimpijski ciklus već smo
napravili planove i držimo se pre svega tog kontinuiteta. Ekipa će nam biti isključivo od mladih takmičara. Moja želja je bila da imamo i jednog iskusnog, konkretno Nebojšu Jovanovića…Takođe, napravili smo sjajnu sponu sa Špancima sa Mursijom, vozićemo i do sada kao kontinentalna ekipa. Spremni smo i to je najvažnije. Takođe, želja nam je, zapravo prioritet, rad sa mladima, što i jeste u skladu sa Novim zakonom o sportu. Da ulažemo u njih, da koristimo postojeće infrastrukture, a već smo i oformili tim koji će da radi sa decom – otkrio je Branko Banović, predsednik BK Partizan.
Posle dodele pehara i vredenih priznanja laureatima, brojni prisutni
članovi klubova, Saveza, nastavili su sa radom i posvetili se stavkama, a bilo ih je jedanaest, na redovnoj skupštini Biciklističkog saveza Srbije.

ORLOVAC SA VELIKIM “O”!
Najuspešniji ženski klub u MTB je klub BK Orlovac M Enterijer Gradnja iz Crne Trave…
– Mi smo mali grad na jugoistoku Srbije. Kao klub postojimo deset godina i naše devojke su već dosta toga osvojale ne samo u ovoj godini. Ružica Šmelcerović je recimo 2008. godine bila prva naša takmičarka u planinskom biciklizmu koja je osvojila titulu na Državnom. Godine 2003. tada naš vozač Ivana Kostić, bila je prva na Balkanu, 2010. Nikoleta Mitrović je bila na najvišem postolju takođe na Šampionatu Balkana. Zato i kažem da imamo lepu tradiciju. I sada trojka Milica Rajković, Milica Stevanović i Nikoleta Mitrović beleže sjajne rezultate – ponosno je pričao Dragan Nikolić, alfa i omega kluba iz Crne Trave.

img_2055img_2049img_2056img_2057img_2061img_2054img_2060img_2051img_2050img_2058img_2053img_2052img_2059img_2062