56. Međunarodna TRKA KROZ SRBIJU

Zvona zvone za drumske šampione

Tradicionalna 56. Međunarodna Trka kroz Srbiju, i ove kao i svih prethodnih godina okupiće samo najbolje iz Srbije, regiona, sa Starog kontinenta. Glavni skup zakazan je za sutra, u 17, 30 h na platou ispred Hrama Svetog Save. Organizator Biciklistički savez Srbije, uz podršku Ministarstva omladine i sporta Srbije, Ministarstva trgovine turizma i telekomunikacije, Ministarstva unutrašnjih poslova i brojnih sponzora i pokrovitelja, svečano će otvoriti trku, koja će se voziti od utorka, 14. do nedelje 19. juna 2016. godine.
Saša Gajičić, generalni sekretar Biciklističkog saveza Srbije zahvalio se na nesebičnoj podršci državnim institucijama, gradovima domaćinima, sponzorima:
– Hvala Ministarstvu omladine i sporta Srbije, Ministarstvu trgovine turizma i telekomunikacije, Ministarstvu unutrašnjih poslova, Turističkoj organizaciji Srbije, kompaniji MPBIO sa brendom “Rich life”, MTS Srbije, firmi “BPM” sa brendom Festina satova, “Planet bike” i medijskom pokrovitelju RTS-u. Sigurno da smo zajedničkim snagama uspeli ove godine po prvi put da trku organizujemo u trajanju od šest dana, što i jeste maksimalna dužina deonice i po pravilniku UCI. Takmičarima će, siguran sam, biti naporno, staza je mnogo zahtevnija, a brojnoj publici u gradovima Srbije, domaćinima Beogradu, Loznici, Bajinoj Bašti, Priboju, Novom Pazaru, Sokobanji, Vrnjačkoj Banji i Mladenovcu zanimljivo da uživaju u pravom spektaklu – istakao je Gajičić.
O samoj trci, učesnicima, generalni sekretar BSS dodao je:
– Svaki klub u svom timu ima lidera i svako od njih bi želeo da se domogne pobedničkog podijuma. Imamo iskusnog Ivana Stevića, koji je u ciklusu priprema za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru, i nekadašnjeg dvostrukog šampiona Trke kroz Srbiju. Takođe i plejadu mladih vozača željnih dokazivanja, borbe za majice. Došli su i stranci, između ostalog dve ekipe iz Italije, pobednik ovogodišnje Trke Beograd-Banjaluka Filip Fortin. Biće uzbudljivo i do kraja neizvesno. Nadam se da ćemo i ove, kao i svih prethodnih godina da opravdamo nivo i sačuvamo renome koji uživamo van granica naše zemlje – zaključio je Saša Gajičić.
Mnogo uglednih zvanica očekuje se na sutrasnjem otvaranju, gospodin Rasim Ljajić, ministar trgovine turizma i telekomunikacije, Uroš Zeković, pomoćnik Vanje Udovičića, ministra omladine i sporta Srbije, kao i predstavnici gradova domaćina…

EKIPE NA TRCI

KONTINENTALNI TIMOVI
Tirol (Austrija), Masi Kuvajt Project (Kuvajt), Minsk Klub (Belorusija), Tušnad (Rumunija), Unieuro Viljer Trevijani (Italija), GM Ovini (Italija), Sinergu Baku Project (Azerbejdžan), Partizan (Srbija)

NACIONALNI TIMOVI
Bugarska, Moldavija, BiH, Slovenija

STRANI KLUBOVI ISPRED FEDERACIJA
Hemus 1896 Trojan (Bugarska), Kapadokija Salkano (Turska), Mugenrejs Prolog (Mađarska), Konja (Turska), Szuper Beton (Mađarska), SD Turbo Trupovci (Slovenija)

KLUBOVI IZ SRBIJE
BK Metalac (Kraljevo), BK Borac (Čacak), OBK Beograd (Beograd)

ETAPE NA 56. MEĐUNARODNOJ TRCI KROZ SRBIJU

Prva etapa (utorak, 14. jun): Beograd-Loznica, 144 km (start u 10,30 h)

Druga etapa (sreda, 15. jun): Bajina Bašta- Priboj, 106,4 km (start u 13h)

Treća etapa (cetvrtak, 16. jun): Priboj-Novi Pazar, 123,6 km (start u 10h)

Četvrta etapa (petak, 17. jun): Novi Pazar- Sokobanja, 191,4 km (start u 9h)

Peta etapa (subota, 18. jun): Sokobanja-Vrnjačka Banja, 117,5 km (start u 11h)

Šesta etapa (nedelja, 19. jun): Vrnjačka Banja-Mladenovac, 124km (start u 10h)

PORKOVITELJI DARUJU ŠEST MAJICA

Žuta majica (najbolji u generalnom plasmanu)-MPBIO “Rich life”
Tačkasta majica (najborbeniji takmičar)- Ministarstvo omladine i sporta Srbije
Plava majica (najbolji na prolaznom cilju)- Ministarstvo unutrašnjih poslova
Zelena majica (najbolji na brdskim ciljevima)- Ministarstvo trgovine turizma i telekomunikacija
Bela majica (najbolji do 23 godine)- MTS Srbija
Crvena majica (najbolja ekipa u generalnom)- Turisticka organizacija Srbije

MARKO I VALERIJA- DA SVE BUDE U REDU

Na 56. Međunarodnoj Trci kroz Srbiju  za međunarodnog komesara od strane UCI imenovana je Italijanka Valerija Laguci. Antidoping kontrolor biće Marko Pročikević.

7 a3 a01 k1 naslovna a48 k4 a