Turkulov treći, Stolić zadržao belu majicu (foto/video)

Međunarodna biciklistička trka u Bugarskoj “Stopama Rimljana”, završena je danas ( nedelja 3.septembar) Drugom etapom koja je vožena od Banje do Razloga u dužini od 134 kilometra.

Naš reprezentativac Luka Turkulov nije uspeo da sačuva tačkastu majicu za najboljeg vozača u plasmanu brdskih ciljeva, ali je i osvajanjem trećeg mesta u ovom poretku, obradovao sve ljubitelje biciklizma u Srbiji.Supertalentovani Mihajlo Stolić, u dresu matičnog Lotus tima, potvrdio je vanserijski talenat i šestim mestom u ovoj etapi, sačuvao je belu majicu namenjenu najboljem mladom vozaču u karavanu.

Drugu etapu je pobedio Italijan Filipo Fortin koji je potvrdio supremaciju na ovoj trci i ubedljivo je prvi u generalnom plasmanu. Stolić je i u ovoj konkurenciji šesti, dok je najbolje plasirani vozač u dresu reprezentacije Srbije Luka Turkulov na 14. mestu

PRVA ETAPA

Pobedom na brdskom cilju u prvoj etapi trke u Bugarskoj “Stopama Rimljana, koje se vozi u okviru Doltcini kupa, Luka Turkulov je zaslužio da u drugoj etapi nosi tačkastu majicu.

LukaTurkulov u tačkastoj majici

Uspeh člana reprezentacije Srbije na ovoj trci i lepe vesti iz Bugarske uveličao je i mladi Mihajlo Stolić koji na ovoj trci vozi kao deo Lotus tima iz Sombora.

On je u sprintu na cilj stigao osmi pa je poneo belu majicu kao najbolji u konkurenciji mladih vozača.

Prvu etapu dobio je ItalijanFilipo Fortin.

Reprezentacija Srbije u sastavu Ognjen Ilić, Luka Turkulov, Dejan Cogoljević i Vladimir Milošević, sa selektorom Milošem Miladinovićem, nastavlja sa trkama u Bugarskoj, posle nedavno završene 70. trke ” Oko Bugarske”, popularne ” Obilkovke”.

Trenutno ( subota, 2.septembar) naši mladići učestvuju na ” Kupu Doltcini” u Banskom, trci poznatoj i kao “Stopama Rimljana”, koji ima dve etape (druga je u nedelju 3.septembra) i na kojem učestvuje 14 ekipa sa 90 vozača.

Reprezentacija Srbije

Vozila se prva etapa duga 126 kilometara od Bansog do Razloga.

I odmah lepe vesti sa prve etape – zadovoljan je selektor Miloš Miladinović – pobedom na brdskom cilju LukaTurkulov je obukao tačkastu majicu.