NOVO ISKUSTVO SUDIJA IZ SRBIJE NA MEĐUNARODNOJ SCENI

Na poziv organizatora, naš Elit nacionalni MTB sudija Dušan Stojčević (treći s leva) bio je deo sudijskog kolegijuma na međunarodnoj MTB  trci „Grand Prix Banjaluka“, koja je održana u periodu od 27. do 31. marta ove godine.

“Bio sam u prilici da čujem samo pohvale o trci od kolega koje su u prethodnom periodu bile deo ove prestižne trke u našem regionu i zaista mogu da potvrdim da su bile potpuno u pravu. Ove godine je po prvi put bila etapna trka i jasno se vidi napredak koji organizator čini svake godine kako bi trku učinio sve boljom. To su prepoznali i takmičari i ove godine je bila izuzetno kvalitetna konkurencija, sa preko 50 takmičara u muškoj i ženskoj konkurenciji. U muškoj konkurenciji se najbolje snašao Martin Haring iz Slovačke, dok se u trci žena istakla Tanović Lejla, takmičarska iz Bosne i Hercegovine, a najbolje plasirana takmičarka iz Srbije je bila Teodora Savić-Popović, zauzevši 3. mesto u generalnom plasmanu.

Pored organizacije, i sudijski kolegijum na čelu sa Ivom Rilovićem (u sredini), na zadovoljstvo svih učesnika, ocenjen je najvišim ocenama jer smo u potpunosti uspeli da sportski aspekt takmičenja protekne u najboljem mogućem redu“ – zaključio je Dušan Stojčević.