Lepe vesti iz Samobora

За понос својој земљи, граду, за понос клубу и својим породицама – то су урадили млади спортисти из Бициклистичког клуба Спутњик који су протеклог викенда као чланови МТБ националног тима Србије наступили на изузетно јакој међународној трци у Самобору у Хрватској.

У најдражем дресу наступили су: јуниор Стефан Давидов, кадет Игор Давидов, кадеткиња Николија Кулинчевић, млађа кадеткиња Мила Старчевић и два старија полетараца – Лазар Ангеловски и Сава Старчевић. Под надзором стручних руководилаца Зорана Јелића, Дарка Давидова и Александра Старчевића, млади Ваљевци су част да наступе у дресу са државним грбом заслужили сјајним успесима и добрим резултатима у досадашњем делу сезоне чиме су остварили незабележен успех у бициклистичкој историји града на Колубари – да чак 6 такмичара из једног клуба представља нашу земљу на једној међународној трци.


А у Самобору, можда најзахтевнијој стази у овом делу Европе, најбољи резултат постигла је Мила Старчевић којој је за само неколико секунди измакла медаља, али и освојено четврто место је показатељ да се добар у упоран рад увек исплати и да је пред њом блистава спортска каријера. Пето место заузела је Николија Кулинчевић, а велики успех на свом међународном такмичењу остварили су старији полетарци Лазар Ангеловски и Сава Старчевић који су на свом дебију у међународном такмичењу освојили седмо и девето место у конкуренцији скоро 30 бициклиста из околних земаља.


Игор Давидов је сјајно возио прву половину стазе, држао добар темпо и био у првих 5-6 позиција, али захтевни, дуги и тешки спустови су допринели замору материјала – и бицикле и такмичара, па је 10-а позиција на овој трци леп успех за најбољег овогодишњег српског кадета.


Стефан Давидов, коме је ово већ пети наступ за нашу репрезентацију, све се боље сналази на међународним тркама па је и овога пута солидно возио уз наговештај пуно већег потенцијала и још бољих резултата у будућности.


ФОТО: bksputnjikvaljevo@mail.ru