ZLATNA JOVANA CRNOGORAC

Prvi dan MTB Kupa u turskoj Sakarji Jovana Crnogorac je „obojila“ trećim mesto i bronzom. Drugog i poslednjeg stigla je reprezentativka Srbije do broja 1 i zlata. Jovana je u MTB maratonu pobedila u vremenu 2:23:33. Na drugo mesto plasirala se Ruskinja Vera Medvedeva 2:27:30, dok je treće mesto i najniži stepenik podijuma pripao Katarini Januslavetovoj – vreme 2:29,49.

Za najuspešniju Srpkinju u MTB (planinskom) biciklizmu ovo je prvi trijumf u maraton svetskoj seriji i veliki podstrek za Svetsko prvenstvo koje se vozi 2020. na istoj ovoj stazi.. Na trci jer vozio i reprezentativac Aleksandar Roman, ali nije toliko jurio sopstveni rezultat, koliko je radio za Jovanu.
Nemanja Vajs, selektor i član programske komisije BSS objasnio je kakva je bila taktika za trku i sjajno, prvo mesto:
– Jovana je ispoštovala dogovor koji smo imali da pazi i da se čuva. Roman je bio sa njom da joj pomogne jer su Rusi spremili supruga od Vere Medvedeve da je vuče. Uspeli smo da s Romanom odgovorimo na rusku taktiku. Bili su zajedno do glavnog brda gde je Jovana na tempu napravila razliku, a Roman je bio odličan nizbrdo i dobro je čitao stazu. Ovaj rezultat i te kako raduje, prva Jovanina pobeda u svetskoj maraton seriji. I sigurno dobra trening trka za Svetsko prvenstvo 2020 na ovoj stazi ali i naredne maratone koje će imati u Izraelu o okviru njihovog epika. Starovalo je 30 devojaka iz 25 zemalja – zadovoljno je zvučao Vajs.