Završen seminar za sudije u Budimpešti

Rokvić: Mi smo zadovoljni

Dušan Stojčević, Mihailo Rokvić, Zoran Jelić i Nemanja Vajs, nacionalne sudije iz Srbije vratile su se sa četvorodnevnog seminara u Budimpešti. Značajno za pomenutu četvorku je što je ovo bio ujedno i ispit za sticanje zvanja MTB elit nacionalnog komesara…
Mihailo Rokvić, koji je boravio u prestonici Mađarske preneo je utiske i šta su sve on i kolege radili:
– Seminar je trajao četiri dana, od toga dva i po su bila pradavanja, a za katedrom su bili međunarodni arbitri Fulvia Tosi iz Italije i Majkl Drolet iz Kanade. Bilo je nas 11, osim nas četvorice, stigle su i kolege iz Rumunije, San Marina, Libana, Slovačke, Mađarske… Seminar je bio za sticanje zvanja elit nacionalnih sudija, pretposlednjeg stepenika pred zvanje međunarodnog sudije. Bili su ispiti, akcenat je bio na rešavanju nekih situacija. Radili smo i pismeni i usmeni deo. Sve se baziralo uglavnom na praktičnom scenariju, bile su zastupljene sve MTB discipline. Ovo je prvi put da su primenili takav koncept na ispitu. Dakle, nisu bila pitanja iz pravilnika, nego na rešavanju situacije. Ovo jeste bio pilot projekat i mi smo bili prva grupa – preneo je Rokvić.
Koliko ste zadovoljni, kakvi su rezultati testova?
– Rezultati neće biti skoro, za jedno mesec, mesec i po dana. Mi smo zadovoljni, a dobili smo i pozitivnu povratnu informaciju od predavača – zaključio je Rokvić.