Vrdnik na MTB karti Evrope

U Vrdniku je završeno MTB XCO prvenstvo Balkana na kome je učestvovao rekordan broj asova planinskog biciklizma iz svih 11 zemalja članica Balkanske Biciklističke unije.

Svi osvajači medalja sa predsednikom BSS Dušanom Gojićem

Šampionat Balkana koji je donosio i UCI bodove, koji se računaju za kvote za predstojeće Olimpijske igre u Parizu, odlično su organizovali Balkanska biciklistička unija (BCU), Biciklistički savez Srbije i Vojvođanska asocijacija biciklističkih klubova (VABK).

– Na izvanredno pripremljenoj, atraktivnoj stazi imali smo do sada najveći odziv u istoriji Balkanske biciklističke unije, gotovo 120 takmičara koji su zalaganjem i borbenošću sve oduševili – zadovoljan je predsednik Vojvođanske asocijacije biciklističkih klubova (VABK) Ivan Arpaš.

Prelepa staza i još lepša Fruška gora oduševile su sve učesnike, takmičare, ali i biciklističke funcionere BCU pa su na kraju svi konstantovali da je naša planinska lepotica spremna da ugosti i najveća biciklistička nadmetanja Evrope.

Tihomir Stojaković, predsednik opštine Irig i Dušan Gojič predsednik BSS

– Vrdnik je izrastao u centar biciklizma. Ovo takmičenje nije imalo samo veliki sportski značaj već i ogroman turistički potencijal – izjavio je Tihomir Stojaković predsednik opštine Irig koji je dao znak za početak takmičenja.

Posle višemesečnog rada sa svojim timom i saradnicima na organizaciji, pripremi ovako velikog i značajnog takmičenja, na kraju je bio zadovoljan i predsednik Biciklističkog saveza Srbije Dušan Gojić koji je sumirao rezultate.

Dušan Gojić predsednik BSS daje znak za start trke

Sve je proteklo u najboljem redu. Najuspešnije zemlje na ovom takmičenju bile su Rumunija i Grčka i njihovim asovima, ali i svim ostalim učesnicima čestitam na osvojenim trofejima, sportskom nadmetanju i zalaganju. Srbija je učestvovala sa 17 takmičara a medalje su nam izmakle u tri kategorije – rekao je predsednik BS Srbije Dušan Gojić. – Posebno bih se zahvalio predsedniku opštine Irig gospodinu Tihomiru Stojakoviću, predsedniku VABK Ivanu Arpašu na nemerljivom doprinosu organizaciji ovog takmičenja, svim saradnicima, organizacijama i firmama koji su zaslužni za jedan ovakav spektakl u Vrdniku, Fruškoj gori, Srbiji.

Bojana Jovanović (woman elite) bila je četvrta,
Mila Starčević (kadetkinje) bila je četvrta,
Joakim Klačar (kadet) takodje je bio četvrti.

Rezultati svih naših reprezentativaca – Kadeti: 4. Joakim Klačar, 13. Borši Čongor (defekt pred kraj trke), 17. Milan Stojadinović. Kadetkinje: 4. Mila Starčević, 8. Natalija Vasiljević. Juniori: 7. Igor Davidov, 8. Stefan Davidov, 10. Vladimi Antonijević. Juniorke: 10. Nikolija Kulinčević, 11. Iva Škrbić (defekt u 2. krugu). Seniori: 14. Bojan Manojlović,14. Demer David, Seniorke: 4.Bojana Jovanović, 5. Teodora Savić-Popović.