Vožena ” Nagrada Čačka 2024.”

Drugu trku u okviru ovogodišnjeg Kupa Srbije u drumskom biciklizmu uspešno je organizovao Biciklistički klub ” Borac”.

Mihajlo Stolić i Ognjen Ilić

Trka za NAGRADU ČAČKA održana je u subotu 04.05.2024 godine na kružnoj stazi u selima Ježevica i Banjica, dužina jednog kruga je bila 7,6km.

Ovo je bila druga trka u okviru ovogodišnjeg Kupa Srbije u drumskom biciklizmu za sve uzrasne kategorije. Održano je 15 traka od najmladjih do veterana.  Uslovi za trkanje bili su optimalni, od vremenskih uslova, asfaltne podloge, obezbedjenja i konkurencije.

Pobednici u kategoriji seniora

Seniori su vozili 12 krugova u ukupnoj dužini od  91,2 km. Već u prvom krugu u prvom begu odvojili su se Ognjen Ilić iz Borca i Mihailo Stolić iz Lotus tima-Sombor. Znalo se i pre starta da će se najveća borba voditi izmedju biciklista iz Čačka i Sombora. Ove dve ekipe dominirale su trkom i pored učešća najboljig srpskih profesionalnih biciklista jer je na trci učestvovao i Dušan Rajović iz ekipe protima BAHREIN, kao i drugi srpski profesionalci. Odbegli tandem je iz kruga u krug povećavao prednost i zadnji krug je odlučio pobednika. Ovaj put pobedio je biciklista iz Sombora Mihailo Stolić ispred Ognjena Ilića. Pobedu Somboraca upotpunio je Jovan Divnić koji je osvojio treće mesto. Dejan Cogoljević osvojio je peto, a Boško Veličić sedmo mesto. Ekipno prvi je bio LOTUS TIM Sombor, drugi BORAC Čačak.

Biciklisti Borca sa Dušanom Rajovićem

Juniori su vozili zajedno sa seniorima, pobedio je Rastko Nikačević iz Tout de Fun-Beograd, a borčevi juniori Vukašin Jovančević i Filip Ćeriman osvojili su peto i šesto mesto.

Pobednici, dečaci do devet godina

U kategoriji dečaka do devet godina, najmladji biciklisti Borca osvojili prva dva mesta, pobedio je Damjan Dimitrijević, drugi je bio Ognjen Djokanović, peti je bio Nemanja Savić, a šesti Jovan Gordić. Ekipa Borca osvojila je prvo mesto. Oni su vozili stazu dužine od 3km.

Pobednici, dečaci do 11 godina

U kategoriji dečaka do 11 godina Vuk Jevtović osvojio je  drugo mesto, David Dragović bio je četvrti, a Djordje Stanisavljević peti. Ekipa Borca osvojila je prvo mesto. Ova kategorija vozila je jedna krug od 7,6km.

U kategoriji veterana preko 50 kodina, Bojan Vasović osvojio je drugo mesto. Ova kategorija vozila je 6 krugova u ukupnoj dužini od 40,6km.

Trku su pomogli brojni donatori, javna preduzeća, ustanove i pojedinci koji su dali veliki doprinos da ova sportska manifestacija prodje na visokom nivou. Ovom prilikom organizator se svima javno zahvaljuje na pomoći.

Kod seniorki najbrža je bila Iva Pavlović takmičarka Radničkog iz Kragujevca.

Drugo mesto je osvojila Bojana Jovanović iz Šida.

Na treću poziciju plasirala se Irina Stevanović člani