Veljko Stojnić sutra vozi individualni hronometar na SP u Bergenu

Trener Sudarić:
želja u top 10

Prvi od troje Srba koji će se boriti za što bolji plasman na Svetskom prvenstvu (drum) u norveškom Bergenu je junior Veljko Stojnić. Zajedno sa trenerom Marko Sudarićem, ovaj 18-godišnji Somborac od petka je u Bergenu. Treninzi određeni, „kontrola” staze urađena, jer prva prepreka je tu. Sutra, Stojnić izlazi na scenu, vožnja individulanog hronometra. A u subotu će Orlić i na drumsku trku, kada startuje i jedina dama u taboru Srbije Jelena Erić, u klasi elit. Dan ranije u kategoriji do 23 godine voziće i Dušan Rajović.
Marko Sudarić, trener Veljka Stojnića samo 24 časa pred Veljkovu vožnju preneo je iz Bergena:
– Odradili smo završne pripreme pred prvi zadatak koji Veljka čeka, a to je vožnja individuaLnog hronometra. Ovo mu je već drugo učešće na planetarnom takmičenju pošto je prošle godine u Dohi zauzeo 29. mesto. Cela takmičarska godina obilovala je velikim rezultatima. Posle odlične vožnje u Danskoj na Evropskom prvenstvu na kome je zauzeo osmo mesto, samopouzdanje i nada u novi rezultat su na visokom nivou – istakao je Sudarić.
Sudarić baš kao i njegov učenik Stojnić dobro poznaju stazu u Bergenu i veruju da mogu mnogo:
– Došli smo tri dana ranije i imali smo lepo vreme što ovde i nije baš karakteristično. To nam je dobro došlo da još bolje uvežbamo stazu na kojoj smo bili u junu. Staza je teška i tehnička i nadam se da će kao takva Veljku da odgovara. Želja je i da ovaj put pokušamo da napravimo rezultat u prvih deset na hronometru. Takođe, ovog puta verujemo i u visok rezultat na drumu, na koji smo takođe stavili akcenat u pripremnom periodu – raportirao je Sudarić.

SATNICA SRBIJE

Utorak, 19. septembar: Individualni hornometar juniori – Veljko Stojnić
Petak, 22. septembar: Drumska trka mlađi seniori (do 23) – Dušan Rajović
Subota, 23. septembar: Drumska trka juniori – Veljko Stojnić, elita žene – Jelena Erić