VELJKO STOJNIĆ O ŽELjAMA NA SP U INBRUKU

Među odabranom četvorkom drumaša iz Srbije koja će da vozi na Svetskom drumskom prvenstvu u Insbruku (od 22. do 30. septembra) je i 19-godišnji Somborac Veljko Stojnić. Uz njega tu su i mlađe kolege Đorđe Đurić i Admir Kolašinac, odnosno jedina takmičarska koja će da vozi elit trku Jelena Erić.
Stojnić kao mlađi senior na najvećem takmičenju na planeti, imaće dva zadatka, prvi na hronometru, 24. septembra a četiri dana kasnije okušaće se i na drumsmoj trci.
Veljkova trenutna baza je u Novom Sadu, zapravo Fruška Gora gde stavlja finalnu glazuru:
– Pripreme za Svetsko prvenstvo su počele praktično posle Evropskog. Napravio sam malu pauzu, posle toga sam otišao na Kopaonik na kome sam proveo skoro tri nedelje. Usledila je etapna trka u Mađarskoj, bio sam 20. u generalnom plasmanu. Trka je bila petodnevna, dobri vozači, jaka konkurencija. Zadovoljan sam u potpunosti kako je sve izgledalo, forma, vožnja. Posle toga sve se svodilo na treninge, nisam imao veliki program trka osim onih u Kupu Srbije – otkriva na početku razgovora Stojnić.
Bez obzira što ima samo 19 godina, Veljko je u grupi onih ozbiljnih vozača, koji u biografiji već ima velika takmičenja. Zato i pred ovo SP ocenjuje domete:
– Plan mi je da budem u top 20 na hronometru i u 50 na drumu, gde je veoma teška staza i žestoka konkurencija. Ovim rezultatom bih bio zadoljan, ali videću kakva je forma, dan, sreća – realan je reprezentativac Srbije, koji će već iduće sedmice put Austrije, sa juniorom Đorđem Đurićem i trenerom Markom Sudarićem.
Ostatak tima, Admir Kolašinac, Jelena Erić i selektor Ivan Stević 25. septembra otputovaće u Insbruk.
Veljko već dugi niz godina vozi za S tim iz Sombora. Ipak, voleo bi da karijeru nastavi u inostranstvu:
– U potrazi sam za ekipom. Ne znam šta će da bude posle Svetskog prvenstva. Voleo bih da pronađem neki inostrani tim. Mislim da sam sazreo a i uslovi u Srbiji nisu baš idealni – otvoren je Stojnić koji će pred SP da uradi Konkoni test u Sloveniji:
– Znači mi taj test pre svega zbog mog „si-vi“ jer nemam mnogo trka a samim tim ni rezultata a tražim novu ekipu.