Veljko, ponosu naš!

Juče je vožena 17. etapa Đira, jedne od najvećih ne samo sportskih, biciklističkih manifestacija na svetu.

Staza teška, preteška, a i vremenski uslovi su takvi da je teško i sedeti ispred televizora.

Etapa od Pergine Valsugana – Caorle… U karavanu naš reprezentativac, momak iz Sombora Veljko Stojnić, ovde u dresu italijanskog Corratec Selle Italia tima.

Blista.

Ceo svet je gledao kada je bio u begu dugom, predugom od nezamislivih 180 km, kada je nizao pobede na prolaznim (dva) i na brdskim (tri) ciljevima.

Uporan, srčan, odvažan. Debitant na Điru, u jatu ajkula na dva točka. Prekaljenih, iskusnih, očeličenih na mnogim velikim grand-turovima.

A na cilju, umornog Veljka, juče je čekalo veliko iznenađenje.

Srpski biciklisti, koji bez daha sede ispred televizora, prikovani uz Eurosport, čelni ljudi Saveza, rešili su da na originalan način daju podršku našem asu – u ime svih kojima je srpski biciklizam način života, više od sporta, široko raširenih ruku, još šireg osmeha , potpredsednik BSS, Dušan Gojić je sačekao i pozdravio Veljka!

Ovo što on radi na ovoj veličanstvenoj trci je od nemerljivog značaja za naš biciklizam, za srpski sport.Tu sam da mu u ime svih čestitam, da mu poželim da uspešno završi ovu maratonsku trku, da učini nešto što nikada ni jedan naš vozač nije uradio – kaže Dušan Gojić.

A maestro na dva točka, sa dečačkim, iskrenim pogledom nije krio zadoviljstvo, sa osmehom širim od vojvođanske ravnuce je rekao jednostavno, od srca – hvala.

Mada tu reč mi njemu moramo da kažemo nebrojeno puta.

Veljko, ponosu naš!