Veljko, ponosu naš!

BEOGRAD – Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović primio je danas biciklističkog asa Veljka Stojnića, učesnika Međunardone biciklističke trke Điro d’ Italija, prvog takmičara iz Srbije koji je odvozao sve etape te trke i postao prvi Srbin koji je završio Grand tur.

U saopštenju iz Pokrajinske vlade je navedeno da su na sastanku održanom u Pokrajinskoj vladi razmenjena mišljenja o razvoju biciklističkog sporta u Vojvodini.

Veljko Stojnić rođen je 1999. godine u Somboru, srpski je profesionalni biciklista koji trenutno vozi za italijanski tim Koratek. Biciklističku karijeru započeo je u somborskom Lotus timu.

Điro d’ Italija je etapna biciklistička trka, jedna od tri grand tur trke, i jedna od najprestižnijih trka u svetu uz Tur de Frans. Trka je prvi put održana 1909. godine. Trka se sastoji od dvadeset jedne etape, u ukupnoj dužini od 3500 kilometara.

Na sastanku održanom u Pokrajinskoj vladi razmenjena su mišljenja o razvoju biciklističkog sporta u Vojvodini.

Tokom jeseni, biće nastavljena i sportsko-rekreativna manifestacija Tur de Fruška, koja će se održati 23. i 24. septembra i koja uključuje biciklističku trku od 90 kilometara.

Prijemu su prisustvovali i trener sa najvećim rezultatom u biciklizmu u Srbiji Marko Sudarić i predsednik Biciklističke asocijacije vojvođanskih klubova „Vabk“ Ivan Arpaš