VELIKI KORAK KA VELODROMU


Delegacija Biciklističkog saveza Srbije predsednik prof. Radomir Pavlović i potpredsednik Dušan Gojić bili su u radnoj poseti Skupštini opštine Šid.

U RADNOJ POSETI ( s leva na desno) – Prof. Radomir Pavlović predsednik BSS, Zoran Semenović predsednik SO Šid , Dušan Gojić potpredsednik BSS.


Delegaciju je ispred SO Šid primio predsednik opštine Zoran Semenović i tom prilikom mu je predstavnik Biciklističkog kluba Šid – Šid, Dušan Gojić uručio majicu najboljeg mladog bicikliste sa Međunarodne biciklističke trke „Juniori Kroz Vojvodinu 2021“ kada je grad Šid bio domaćin 17 ekipa iz 7 zemalja iz okruženja.

MAJICA NA DAR – Zoran Semenović predsednik SO Šid , Dušan Gojić potpredsednik BSS.


Pored svečanog dela u radnom delu prijema predsednik BSS Radomir Pavlović je izneo predlog da grad Šid postane jedno od središta srpskog biciklizma ne samo po odličnim klubovima sportistima i rezultatima već i po pratećoj infrastrukturi za sport. Konkretno predlog da se u Šidu napravi jedan sportski multifunkcionalni objekat za biciklizam biciklistički Veledrom prvi ove vrste u Srbiji. Pored sadržaja iz oblasti biciklističkog sporta objekat bi bio i u stalnoj funkciji za atletiku, tenis, mali fudbal, rukomet i košarku. Ovakav tip objekta omogućio bi istovremeno treniranje više sportova.

VELODROM KAO ZAJEDNIČKI PROJEKAT – Prof. Radomir Pavlović predsednik BSS i Zoran Semenović predsednik SO Šid


Predsednik Zoran Semenović je sa radošću prihvatio interesovanje Biciklističkog saveza Srbije što je grad Šid prepoznat kao mesto iz koga je poteklo puno reprezentativaca Srbije u biciklističkom sportu i kome je ponuđena saradnja na unapređenju sporta u Republici Srbiji i Gradu Šidu.
Predsednik Zoran Semenović je izrazio zainteresovanost da se grad Šid uključi u ovaj projekat i ponudio pomoć u iznalaženju adekvatne lokacije i pomoć u izradi idejnog rešenja.

ŠID JE I GRAD BICIKLIZMA – ( s leva na desno) – Prof. Radomir Pavlović predsednik BSS, Zoran Semenović predsednik SO Šid , Dušan Gojić potpredsednik BSS.


Predsednik BS Srbije Radomir Pavlović se zahvalio na prijemu i podršci za unapređenje sporta u Šidu i Republici Srbiji sa željom da grad Šid bude prvi u Srbiji koji je izgradio Velodrom.