Veliki jubilej Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta

U Pokrajinskoj vladi obeležen jubilej – 70 godina postojanja Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta

Biciklistički savez Srbije predstavljao je potpredsednik Dušan Gojić koji je čestitajući jubilej ustakao sjajnu saradnju pogotovo na obrazocanju trenera, sa Pokrajinskim zavodom za sport i medicinu sporta.

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović obratio se  sinoć na obeležavanju jubileja – 70 godina postojanja Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta.

„Želim da zahvalim svima koji su minulih godina i decenija utkali sebe u ovu ustanovu, u zdravlje sportista, u sportske uspehe, a time i uspehe čitave nacije. Obnavljamo Srbiju i razvijamo privredu, ali postoje one oblasti kao što je sport koje čine dušu jedne nacije i za njih se vredi posebno boriti. Već naredni jubilej Pokrajinski zavod dočekaće u novom multifunkcionalnom objektu u kompleksu Đačkog igrališta u kojem ćemo imati najsavremeniju opremu. Obnavljamo i Đačko igralište u okviru Univerziteta, u planu je postavljanje reflektora, već je postavljena tartan staza, a obnovićemo i male terene u okviru kompleksa“, izjavio je Mirović

.

Zbog toga ćemo, prema Mirovićevim rečima, i u budućnosti imati novu plejadu poput onih koji su i kao treneri i kao sportisti prenosili znanje – Vujadin Boškov, Zoran Pančić, Milorad Stanulov, Dušan Ivković, Veselin Vujović, Mile Isaković i mnogi drugi koji su sportska znanja prenosili preko Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta.

Predsedniku Miroviću na svečanosti je uručena  Povelja za doprinos razvoju sporta i radu Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta.

„Naša država i Ministarstvo sporta prepoznaju sport kao veoma važnu delatnost u društvu i u izgradnji infrastrukture, usavršavanju kadrova i finansiranju redovnih programa. Uvek smo tu da pomognemo i podržimo sport“, rekao je ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić.

Direktor Pokrajinskog zavoda za sport i medicinu sporta Danijel Župić rekao je da je svojim delatnostima, a pre svega postignutim rezultatima, Zavod postao važan segment u sistemu sporta u našoj pokrajini, a samim time i u Republici Srbiji.

„Sedam decenija postojanja Zavod pruža neprocenjivu podršku razvoju sporta na mnogim nivoima. U godinama pred nama nastavićemo da se usavršavamo i pratimo najnovije trendove i dostignuća, u cilju podrške razvoju srpskog sporta“, izjavio je Župić.

Događaju su prisustvovali i predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor, potpredsednik Pokrajinske vlade Branko Ćurčić, članovi Pokrajinske vlade i predstavnici Olimpijskog komiteta Srbije, Sportskog saveza Srbije i Sportskog saveza Vojvodine.