Uspeh Kraljevčanina na prvoj etapi “Trke kroz Hrvatsku”

Dušan Rajović 10. u vremenu pobednika

Dušan Rajović (20), prvu etapu trećeg izdanja „Trke kroz Hrvatsku“ završio je na odličnom desetom mestu u seniorskoj konkurenciji. Stigao je Kraljevčanin u dresu slovenačke Adrije u vremenu pobednika Italijana Saše Modola – 5:24,19, u grupi od čak 151 vozača. Stazu dužine 227 kilometara od Osijeka do Koprivnice (preko Belišća, Đurđevca, Ludbrega), seniorski reprezentativac Srbije vozio je više nego dobro, a potvrda toga je i plasman na četvrto mesto u konkurenciji mlađih seniora.
Juče, samo sat vremena pre starta druge etape od Trogira kroz Makarsku, Okrug, Brelu, Tučepe Podgoru do Biokova (107,7 kilometara), Rajović je komentarisao prvi dan trke:
– Bilo je dobro, na kraju su praktično vozači uglavnom Italijani, žargonski rečeno, radili za svoje iz kluba Nipo Fantini i takav je i plasman. Imali su po tri četiri vozača koji su sve vreme taktički vozili i vukli, navlačili. Meni je sve vreme pomagao naš najiskusniji vozač Jure Golčer, praktično do tri kilometra pre cilja. Zaista je bilo neverovatno, a sam podatak da je oko 150 vozača štopericu zaustavilo kao pobednik Modola, jasan vam je pokazatelj kakva se borba vodila. Takođe, nemam ja tog velikog iskustva kao ti najbolji seniori, ali polako. Odsprintao sam jako dobro, čak i posle tih 227 kilometara kolika je bila deonica. Treba imati noge za tu završnicu. U principu, zadovoljan sam – iskren je Dušan.
Očekuje vas još šest etapa?
– Sada dolaze te brdske, probaću da bežim, jednostavno da radim za ekipu ali i da dokažem svoju reputaciju među profesionalcima. Mislim da mogu dobar rezultat da napravim u čestvtoj od Crvekvenice do Umaga – otrkiva mlada uzdanica Adrije. Druga etapa od Trogira do Biokova (Svetog Jura) završena je kasno sinoć, a organizator je zbog loših vremskih uslova prvobitnu stazu od 123 kilometara skratio za 15 kilometara.

REZULTATI PRVE ETAPE

1. Saša Modolo (UAE Tim Emirati) 05:24:19, 2. Eduard Mihael Grosu (Nipo Vini Fantini), 3. Nikolas Marini (Nipo Vini Fantini), 4. Dilan Pejdž (Kaha Rural), 5. Đakomo Nicolo (Trek Segafredo), 6. Rikardo Minali (Astana Pro Tim), 7. Marko Kanola (Nipo Vini Fantini), 8. Ivan Savitskij (Gazprom Rus Velo), 9. Martin Vershor (Tim Novo Nordisk), 10. Dušan Rajović (Adria Mobil) – svi u vremenu pobednika.