USPEH BORCA I JOVANA RAJKOVIĆA U SOMBORU

Odličja “putuju” za Čačak

Na prvoj trci ovogodišnjeg Kupa Srbije u biciklizmu, koja je održana u Somboru ubedljiva pobeda seniorske ekipe Borca i ovogodišnjeg pojačanja Jovana Rajkovića, dok je Stefan Stefanović osvojio treće mesto.
Prva trka u ovogodišnjem ciklusu Kupa Srbije održana je u nedelju 22. aprila u okviru trke Nagrada Sombora. Staza je bila kružna, dužine 2, 8 kilometara, a seniori su vozili 35 krugova u ukupnoj dužini od 98 km.
Jak tempo nametnula je trojka Borca Danilović, Stefanović i Rajković, odmah posle starta i pokazali da su trenutno najspremniji biciklisti u Srbiji. U izuzetno dobroj taktičkoj trci uspeli su da svoju spremnost krunišu i pobedom, jer su brojčano jaču ekipu Partizana eliminisali iz borbe za najviši plasman. Jovan Rajković, ovogodišnje pojačanje Borca iz Niša, tri kruga pre kraja krenuo je u odlučujući napad i u solo vožnji ostvario pobedu. Stefan Stefanović je kontrolisao njegove pratioce i u sprintu pobedio gosta iz Hrvatske te mu je pripalo treće mesto. Drugi je bio takmičar iz
Aranđelovca Đorđe Đurić. Treći takmičar Borca, Marko Danilović, kontrolisao je veliku grupu i na kraju osvojio sedmo mesto. Ovo je bilo dovoljno da Borac ekipno ubedljivo pobedi ispred ekipe Partizana iz Beograda.
Kod mlađih kategorija, poletarac Matija Peković osvojio je peto mesto, a mlađi kadet Boško Veličić četvrto, dok je Dejan Cogoljević imao pad što ga je sprečilo da se bori za bolji plasman. Juniori su vozili ispod očekivanja i nisu ostvarili zapaženiji plasman.
Sledeći nastup seniori Borca imaće na međunarodnoj Trci Beograd-Banja luka, 28. i 29. aprila i nastupiće za reprezentaciju Srbije.