Udarni tempo Dušana Kalabe u pripremnom periodu

Bogat kalendar – Jahorina, Banjaluka, Bar potom let u kamp u Iglu

Dušan Kalaba (21) više od mesec dana vredno trenira. Posle više nego uspešne sezone, posebno na turneji u Kini, vozač Partizana i reprezentativac Srbije već se „bacio“ na planove za predstojeću takmičarsku godinu.
Prvi ciklus priprema je već priveden kraju, a na čemu je bio akcenat, Dušan Kalaba je preneo:
– Boravio sam na Jahorini dve nedelje, došao sam pre desetak dana u Banjaluku i sada treniram kod kuće. Ovde me vreme služi, a služilo me i na planini. Radio sam većinom planinarenje, višesatno od po pet i šest sati, u kombinaciji sa trčanjem, potom vožnja mauntin bajka kada sam bio u prilici i skoro svaki dan uveče bila je teretana – iskreno će Kalaba.
Iz Banjaluke, odlični srpski vozač putuje na Crnogorsko primorje:
– Upravo sam zato i napravio ovu kombinaciju sa dolaskom u Banjaluku da ne bih pravio veliki prelaz sa planine pravac more. Pogotovu što ću u Baru raditi dužine. U planu je da već oko 19, 20, ovog meseca idem, dok će ostale moje kolege u februaru. Moram ranije zbog obaveza prema kampu UCI u koji sam pozvan. Sve u svemu, zadovoljan sam, sve teče po planu i ide u dobrom pravcu – iskren je Kalaba.
Oko novogodišnjih praznika ovaj 21-godišnji vozač će da bude sa porodicom, a odmah posle toga 15. januara ga čeka put u Igl:
– Nije mi cilj a i nemoguće je da u ovom periodu budete u top formi. Ali u nekoj korektnoj da, kako bih mogao da se pridružim timu u Iglu gde ću da boravim nekoliko meseci. Baš zbog tih dugačkih treninga i vožnji u grupi, odnosno programa koji je prilagođen svima nama koji ćemo tamo da boravimo. Videću, za sada je ovo neki plan, ali uveriću se na licu mesta šta me čeka u kampu Svetske biciklističke federacije – iskreno će Dušan Kalaba.